fbpx
dpo@businessmicrocredit.ro
0377 101 900

BERD acordă un împrumut enorm pentru a sprijini modernizarea şi eficienţa energetică a locuinţelor din România

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare a aprobat un împrumut de 15 milioane de euro pentru a sprijini modernizarea şi eficienţa energetică a locuinţelor din România.

UniCredit Consumer Financing a obţinut un împrumut de 15 milioane de euro de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare şi Fondul de Cooperare şi Dezvoltare Internaţională, destinat finanţării investiţiilor verzi, care va ajuta sectorul rezidenţial din România să economisească energie şi bani prin sprijinirea modernizării şi eficienţei energetice a locuinţelor.

Împrumutul combină cele patru milioane de euro – finanţare preferenţială acordată de TaiwanICDF cu facilitatea de 11 milioane de euro acordată de BERD.

UCFIN, o anexă a UniCredit Bank, va aproba finanţări pentru investiţii în tehnologie verde, materiale şi soluţii pentru îmbunătăţirea eficienţei energetice a locuinţelor. Printre potenţialele investiţii se numără atât tehnologiile cu eficienţă energetică ridicată de încălzire, apă şi electricitate, cât şi componente ale clădirilor, precum pereţi, ferestre şi acoperişuri. Clienţii pot identifica tehnologii verzi, disponibile în România, prin intermediul Green Technology Selector.

Preşedintele Consiliului de Administraţie al UCFIN, Borislav Genov, a menţionat că acesta este al doilea împrumut pe care UCFIN îl primeşte în cadrul programului GEFF după utilizarea cu succes a primei facilităţi accesată în 2017.

Programul GEFF operează prin intermediul unei reţele de peste 145 de instituţii financiare locale din 27 de ţări, susţinut de finanţări BERD de peste 4,6 miliarde de euro acordate către 190 000 de clienţi de la începutul acestuia şi până în prezent. Proiectele GEFF au condus la reduceri anuale ale emisiilor de CO2 cu peste 8,6 milioane de tone până în prezent.

În România BERD este un investitor important și se concentrează pe finanţarea infrastructurii, creşterea productivităţii şi consolidarea sectorului financiar. Până acum, BERD a investit 8,8 miliarde de euro în economia României, prin intermediul a 449 de proiecte.

 

Lasă un răspuns

×

Buna ziua

Alege un consilier pentru o discutie pe WhatsApp

× Intreabă-ne direct pe WhatsApp