fbpx
dpo@businessmicrocredit.ro
0377 101 900

Bitcoin a atins cea mai mare valoare înregistrată vreodată și nu dă semne de frânare

Moneda virtuală Bitcoin a depășit valoarea de 28.000 de dolari pentru o unitate și nu dă semne de încetinire, scrie Reuters. În urmă cu doar 2 zile valora aproximativ 25 000 de dolari.

Bitcoin este cea mai importantă monedă digitală, cu o cotă de piaţă de aproape 70%. Bitcoin a devansat valoarea de 20.000 de dolari în urmă cu 11 zile, iar acum se apropie deja de 30.000 de dolari. 

Valoarea de piață a monedei Bitcoin a depășit astfel 500 de miliarde de dolari, criptomoneda fiind mai valoroasă decât procesatorii de plăți Visa sau Mastercard.

În toamnă, moneda s-a estimat semnificativ, datorită cererii din partea marilor investitori, atraşi de potenţialul unor câştiguri rapide, şi a aşteptărilor că va deveni o metodă de plată de bază.

Aprecierea bitcoin vine după ce PayPal Holdings Inc s-a alăturat în octombrie pieţei criptomonedelor, permiţând clienţilor să cumpere, să vândă şi să deţină bitcoin şi alte monede virtuale folosind portofelele online ale procesatorului de plăţi online.

Clienţii PayPal vor putea să folosească criptomonedele pentru a face achiziţii la 26 de milioane de comercianţi din reţeaua sa, de la începutul anului viitor, a informat compania americană.

PayPal speră că acest serviciu va încuraja folosirea pe plan global a monedelor virtuale şi îşi pregăteşte reţeaua pentru noile monede digitale care ar putea fi dezvoltate de băncile centrale şi de corporaţii, a afirmat într-un interviu Dan Schulman, preşedinte şi director general.

Lucrăm cu băncile centrale şi ne gândim la toate formele de monede digitale şi la modul în care PayPal poate avea un rol în acest sector, a explicat şeful PayPal.

Compania, cu sediul în San Jose, California, are 346 de milioane de conturi active pe plan global şi a procesat în trimestrul doi din 2020 plăţi de 222 miliarde de dolari.

 

Lasă un răspuns

×

Buna ziua

Alege un consilier pentru o discutie pe WhatsApp

× Intreabă-ne direct pe WhatsApp