fbpx
dpo@businessmicrocredit.ro
0377 101 900

Chinezii de la Xiaomi pentru prima oară au depășit Samsung și Apple la vânzările de smartphone-uri din iunie

xioami

Producătorul chinez de smartphone-uri Xiaomi a vândut în luna iunie mai multe telefoane decât rivalii săi Samsung și Apple. Vânzările Xiaomi au crescut cu 26% față de luna precedentă, ceea ce i-a conferit companiei o cotă de 17,1% din numărul total de smartphone-uri vândute la nivel global în iunie.

Samsung și Apple au vândut 15,7% și, respectiv, 14,3% din totalul telefoanelor în aceeași perioadă.

Pentru trimestrul care s-a încheiat în iunie, Xiaomi a fost al doilea mare producător de smartphone-uri în funcție de numărul de livrări – după Samsung.

Această tendință ar putea fi temporară, deoarece un nou val de cazuri Covid-19 în Vietnam a perturbat probabil producția Samsung în luna iunie. Acest lucru a dus la o penurie de dispozitive disponibile de la producătorul sud-coreean de smartphone-uri.

Samsung a remarcat întreruperea producției în Vietnam din cauza blocajelor locale în timpul apelului său de profit pentru al doilea trimestru. Gigantul smartphone-urilor se așteaptă ca producția să revină la niveluri normale în curând.

Încă de când a început declinul Huawei, Xiaomi a depus eforturi consistente și agresive pentru a umple golul creat de acest declin. Xiaomi s-a extins pe piețele tradiționale ale Huawei, precum China, Europa, Orientul Mijlociu și Africa.

Chinezii de la Xiaomi lansează un telefon premium pentru a provoca Apple și Samsung.

Xiaomi a fost cea mai importantă marcă de smartphone-uri din Europa în cele trei luni dintre aprilie și iunie, deținând aproximativ 25% din cota de piață.

Xiaomi rămâne principalul jucător în India – una dintre piețele de smartphone-uri cu cea mai rapidă creștere din lume.

Deși majoritatea telefoanelor Xiaomi sunt încă destinate pieței de masă, producătorul chinez de smartphone-uri se îndreaptă spre segmentul high-end – care este dominat în prezent de dispozitivele premium de la Samsung și Apple.

 

×

Buna ziua

Alege un consilier pentru o discutie pe WhatsApp

× Intreabă-ne direct pe WhatsApp