fbpx
dpo@businessmicrocredit.ro
0377 101 900

Grupul Daimler își reduce producția din cauza crizei globale de semiconductori

Daimler

Daimler AG va limita producţia şi numărul orelor de muncă la o doua fabrică, din cauza lipsei semiconductorilor pe plan global, a anunţat Reuters. Producătorii de automobile şi de electronice se confruntă cu o sărăcie de cipuri, după ce măsurile de izolare, impuse ca urmare a pandemiei, au dus la întârzieri ale activităţii fabricilor.

Daimler va micșora producţia la uzina din Bremen, iar fabrica ar putea fi chiar închisă timp de câteva zile în februarie, a informat Reuters.

Marţi, compania germană a anunţat reducerea numărului de ore de muncă la fabrica sa din Rastatt.

Miercuri, Volkswagen a anunţat că va reduce şi mai mult producţia la principala sa fabrică din nordul Germaniei, din cauza lipsei semiconductorilor, care a lovit industria auto pe plan global.

Iar Audi, brandul de lux al Volkswagen, a informat joi că va reduce programul de muncă pentru 10.000 de angajaţi de la fabricile din Neckarsulm şi Ingolstadt. Producţia va fi parţial oprită de săptămâna viitoare, până la finalul lunii ianuarie.

Daimler deţine divizia de lux Mercedes-Benz şi brandul Smart. În România, Daimler are două unităţi de producţie, la Cugir şi Sebeş.

Bernd Pischetsrieder, fost director general al grupului VW, dar şi fost membru în Board-ul de administraţie al BMW, ar putea deveni, după Adunarea Generală din martie 2021, noul preşedinte al grupului Daimler AG.

Grupul german Daimler AG a anunţat că va propune ca Bernd Pischetsrieder să fie ales preşedinte al grupului auto, după ce fostul director general Dieter Zetsche şi-a retras candidatura pentru această funcţie.

Pischetsrieder este fostul director general al grupului Volkswagen şi fost membru al Board-ului BMW.

 

×

Buna ziua

Alege un consilier pentru o discutie pe WhatsApp

× Intreabă-ne direct pe WhatsApp