fbpx
dpo@businessmicrocredit.ro
0377 101 900

Japonia vrea să interzică vanzările de automobile pe benzină și motorină

japonia interzice automobilele pe benzină

Japonia reflectă să interzică vânzarea de autovehicule noi echipate cu motoare care funcţionează cu benzină sau motorină începând de la mijlocul anilor 2030, în cadrul eforturilor care vizează atingerea neutralităţii climatice până în 2050, a anunțat Agenția Franceză de Presă.

Guvernul japonez şi producătorii de vehicule sunt în discuţii cu privire la acest proiect care ar urma să fie aplicat la mijlocul anilor 2030 şi ale cărui detalii ar putea fi anunţate săptămâna viitoare. 

Postul public de televiziune NHK a informat că Ministerul japonez al Industriei analizează introducerea obligativităţii ca toate noile vehicule să fie vehicule electrice, adăugând că Ministerul va finaliza o ţintă oficială după discuţiile cu un panel de experţi în perioada următoare, scrie AFP. Premierul Yoshihide Suga a anunțat în luna octombrie că Japonia îşi va reduce la zero emisiile de carbon până în 2050, astfel încât marii constructori auto niponi trebuie să îşi pregătească strategii vizând limitarea emisiilor de CO2.

Japonia şi-a stabilit ca obiectiv creşterea ponderii automobilelor ecologice, de la 50% până la 70% până în 2030. Dar obiectivul este mai puţin ambiţios decât obiectivele stabilite de alte ţări, cum ar fi Marea Britanie, care are ca scop interzicerea vânzărilor de autovehicule pe benzină până în 2030. Vânzările interne de maşini cu emisii reduse sau zero, inclusiv hibrizi, au reprezentat puţin sub 40% din toate maşinile noi vândute în 2019.

În Marea Britanie s-a luat decizia de-a interzice vânzarea mașinilor pe benzină sau motorină începând cu anul 2030. Inițial, proiectul viza anul 2040, apoi  termenul a fost stabilit pentru anul 2035. După avertismentele lansate de mai mulți specialiști, care atrăgeau atenția că emisiile de carbon ar putea să facă ravagii în viitorul apropiat, britanicii au decis că vor pune în aplicare această măsură peste un deceniu. În insula Britanică vor putea să mai fie vândute o perioadă, automobilele hibrid.

 

Lasă un răspuns

×

Buna ziua

Alege un consilier pentru o discutie pe WhatsApp

× Intreabă-ne direct pe WhatsApp