fbpx
dpo@businessmicrocredit.ro
0377 101 900

Pandemia sporește cererile de divorțuri în România și micșorează căsătoriile

divorturi in pandemie

În România, raportul dintre căsătorii și divorțuri nu mai este un eveniment neobișnuit din viața oamenilor. Dacă în 2017 un divorț se înregistra la fiecare 5,2 căsătorii, acum pandemia a schimbat totul, în 2020 un divorț se înregistrează la 3,7 căsătorii, redă INSSE.

În contextul pandemiei, au fost introduse limitări în posibilitatea de desfășurare a unor evenimente cu mai mult de 3 persoane, au fost limitate deplasările din afara locuinței și în afara localității, determinând Uniunea Notarilor Publici să amâne termenele pentru dosarele de  divorț.  

 Efectele crizei sanitare  asupra  fenomenelor demografice sunt vizibile, numărul cererilor de divorț a crescut în perioada pandemică în rândul cuplurilor. Numărul divorțurilor pronunțate prin hotărâri judecătorești definitive a fost de 1953 în luna august 2020, cu 90 mai multe decât în luna precedentă.

Unele conflicte deja existente s-au amplificat chiar violent, dovadă cele 4,856 de ordine de protecție emise de polițiști în perioada martie-august 2020. În luna august acestui an s-au pronunțat cu 374 mai multe divorțuri decât în aceeași  lună din 2019.

În perioada stării de alertă au fost impuse limitări în ceea ce privește numărul persoanelor care se pot întâlni în locuri publice, precum și organizarea de evenimente la un număr foarte mic de participanți în spații închise, care a dus la amânarea mai multor căsătorii.

În august 2020 s-au înregistrat 14 929 de căsătorii, cu 3761 mai multe decat în luna precedentă și cu 8115 căsătorii mai puține decat în aceeași lună anul trecut.  Asociația restaurantelor HORA estimează pierderi de 3 miliarde de lei în acest an, reprezentând încasări neefectuate din organizarea de nunți.

 

Lasă un răspuns

×

Buna ziua

Alege un consilier pentru o discutie pe WhatsApp

× Intreabă-ne direct pe WhatsApp