fbpx
dpo@businessmicrocredit.ro
0377 101 900

Volkswagen întrerupe definitiv producția modelului Golf

VW Golf

Volkswagen a înștiințat că modelul Golf, care și-a făcut apariția pe piața din SUA începând din 1974, timp de aproape 50 de ani, nu va mai fi fabricat peste ocean, iar modelul va fi retras de pe piața americană.

Apariția automobilelor electrice mai elimină un model, până când doar pe piața din SUA: Volkswgen Golf nu va mai fi fabricat pentru clienții de peste ocean, producția din uzina din Mexic fiind oprită.

În acest loc Volkswagen va începe pregătirile pentru producția modelului electric ID.3, care va începe să fie livrat pe piața americană. Golf, un model care a făcut istorie în SUA, începând din 1974, va mai fi oferit doar în versiuni sportive, GTI și R, odată cu introducerea generației 8.

Volkswagen Golf s-a vândut în SUA în aproape 2,5 milioane de exemplare, toate fabricate în uzina din Mexic, în toate cele șapte generații apărute până acum. Ultimele exemplare au fost fabricate săptămâna aceasta, stocurile urmând să fie vândute pe parcursul aecstui an de dealerii de pe teritoriul SUA. Ulterior, ei vor mai primi doar versiuni de top, de la uzinele din Europa.

Volkswagen Golf a traversat cei aproape 50 de ani de viață în SUA supraviețuind cu succes, în pofida faptului că a fost o mașină mică, cu motoare de mici dimensiuni, raportat la preferințele americanilor.

A câștigat zeci de premii de tipul „Car of the Year”, inclusiv în 2020, și a fost principalul concurent pentru mașinile japoneze, în special pentru clienții tineri, în toți acești ani.

Modelul actual se vinde cu un minuscul motor de 1.4 litri, mai mic decât primul motor al acestui model, cu 1.5 litri, însă cu o putere dublă, 150 CP față de 70 CP, datorită turbinei care echipează motorul.

Volkswagen Golf lasă locul în showroom-urile mărcii noii vedete cu propulsie electrică, ID.3, un automobil care a fost gândit exact ca un înlocuitor modern pentru Golf, așa cum Golf a adus sfârșitul celuilalt model celebru al germanilor, Beetle.

 

×

Buna ziua

Alege un consilier pentru o discutie pe WhatsApp

× Intreabă-ne direct pe WhatsApp