fbpx
dpo@businessmicrocredit.ro
0377 101 900

2020 a fost un an greu pentru industria aeriană

Aeroport Pandemie

Impactul pandemiei și măsurile luate de guverne pentru a limita răspândirea virusului au cauzat închiderea aviației internaționale, cu o conectivitate întreruptă semnificativ pe tot globul. Companiile din sectorul aerian fiind afectat de criza sanitară vor avea nevoie de peste 80 miliarde de dolari. Asociația Internațională a Transportatorilor Aerieni a avertizat că sectorul aerian a fost grav afectat de criza produsă de pandemia de coronavirus și că ar mai fi nevoie de ajutoare suplimentare în valoare de 85 de miliarde de dolari pentru ca aceste companii să supraviețuiască, redă IATA.

Începutul pandemiei globale a dus la întreruperi semnificative ale conectării aeriene toate regiunile. În toate regiunile au fost înregistrate scăderi a nivelurilor de conectare a domeniul aerian față de anul precedent. În Africa, Europa, America Latină și Orientul Mijlociu s-au înregistrat declinuri ale nivelurilor de conectivitate de aproape 90%.

Trimestrul 2 din 2020  a fost cel mai rău trimestru al industriei aeriene (pierderi din finanțe estimate de 50 miliarde dolari), cu o scădere completă de pasageri.

Deși unele companii aeriene au raportat îmbunătățirea bugetului spre sfârșitul trimestrului 2 cu reluarea unor operațiuni, recuperarea în trimestrul 3 a rămas mai lentă decât era de așteptat și al doilea val de epidemie a împiedicat recuperarea totală sau măcar parțială.

Rezultatele inițiale din trimestrul 3 din 2020 indică faptul că companiile aeriene continuă să piardă din finanțe din cauza cererii de călătorie redusă și restricțiile de călătorie în curs de desfășurare, deși la o rată mai mică decât în trimestrul 2.

Industria aeriană se confruntă cu un moment foarte dificil pentru a ajunge la recuperarea completă până în 2022.

Încă 75 de miliarde de dolari din bugetul companiilor aeriene vor fi pierduți în perioada din trimestrul 4 din 2020 și mijlocul anului 2021. Disponibilitatea vaccinului va permite ca cererile de călătorie să revină numai în a doua jumătate a anului 2021 și readresarea bugetului companiilor aeriene își va reveni lent spre trimestrul 4 din 2021. Sprijinul guvernului sau progresul în utilizarea vaccinei pentru a accelera deschiderea pieței va fi esențial pentru supraviețuirea companiilor aeriene din lume în următoarele 6-9 luni.

IATA reprezintă aproximativ 290 de companii aeriene din întreaga lume, echivalentul a 82% din traficul aerian mondial.

 

×

Buna ziua

Alege un consilier pentru o discutie pe WhatsApp

× Intreabă-ne direct pe WhatsApp