fbpx
dpo@businessmicrocredit.ro
0377 101 900

A treia tranșă de teren agricol vândut în vestul României de către danezi

Terenuri agricole

Danezii de la FirstFarms, care au alocat o serie de investiții în agricultura românească, au terminat vânzarea a 77 de hectare de teren în vestul României pentru echivalentul a 269.000 de euro. Tranzacția s-a făcut în baza acordului semnat în luna mai de danezi pentru vânzarea celor 1.675 hectare de teren pe care le stăpânesc în vestul țării.

Compania a vândut, până acum, 933 de hectare în vestul României. Celelalte 742 de hectare vor fi vândute tot etapizat, în următoarele 9 luni. Prețul total de vânzare este estimat la 11,3 miloane de euro.

O porțiune a terenului din vestul țării a fost achiziționată în 2007-2008 și exploatată în ultimii 5 ani, dar fără rezultate care să fie considerate satisfăcătoare. În acest context, compania daneză a ales să se axeze pe estul României, unde a cumpărat teren și, recent, a și închiriat 400 de hectare.

Aceasta este a treia vânzare de teren vândut în baza acordului, după ce, în octombrie și decembrie, compania a vândut, în două etape, 856 de hectare de teren.

FirstFarms este o o companie daneză care investește în agricultură și teren în Europa de Est.

Compania fiind activă în Slovacia, Ungaria, Republica Cehă și România. Compania este listată pe NASDAQ Copenhaga din 2006. FirstFarms exploatează, în total, 21.000 de hectare de teren, din care 10.000 sunt proprietatea sa.

În România, FirstFarms exploata, la finele anului 2019, 7.597 hectare de teren, din care 5.939 se aflau în proprietatea sa.

În martie, FirstFrams semnat un acord condiționat pentru a prelua terenurile din România ale companiei daneze AIC, deținute prin intermediul subisdiarei AISM,cu sediul în Satu Mare, tranzacție care va fi parafată prin cedarea către vânzători a unui pachet de acțiuni în FirstFarms.

În luna ianuarie, FirstFarms semnase o scrisoare de intenție privind preluarea AIC, ale cărei principale active sunt în România.

 

×

Buna ziua

Alege un consilier pentru o discutie pe WhatsApp

× Intreabă-ne direct pe WhatsApp