fbpx
dpo@businessmicrocredit.ro
0377 101 900

Airbus va fi pentru al doilea an la rând cel mai mare producător global de avioane

Airbus

Airbus a furnizat peste 560 de aeronave în 2020 extinzându-şi dominaţia asupra companiei rivale Boeing, care încă se înfruntă cu probleme legate de modelul 737 MAX, transmite Reuters.

Industria aviatică se confruntă cu un declin semnificativ din cauza efectelor epidemiei. Companiile aeriene globale se luptă să supravieţuiască, în urma restricţiilor impuse pentru a stopa pandemia. De asemenea, operatorii aerieni reduc comenzile de avioane sau renunţă la achiziţii.

Cei doi mari competitori din industria aeronautică, Airbus și Boeing, duc, an de an, o luptă strânsă pentru titlul de cel mai mare constructor mondial de avioane. Mai puțin în 2020 când, după cum arată datele preliminare, gigantul european Airbus, îl va învinge la o diferență majoră pe cel america, Boeing.

Dacă datele se confirmă, Airbus va fi pentru al doilea an consecutiv cel mai mare producător global de avioane.

În următoarele zile, grupul aeronautic european ar urma să anunţe comenzile şi livrările din 2020, iar reprezentanţii companiei nu au dorit să facă declaraţii înainte de publicarea lor oficială.

Livrările totale ale Airbus ar urma să scadă cu aproximativ o treime anul acesta, pe fondul diminuării semnificative a cererii, ca efect al pandemiei de coronavirus ,şi al restricţiilor de călătorie.

În primele 11 luni din 2020, Boeing a livrat 118 aeronave, în condiţiile în care modelul 737 MAX nu a putut fi folosit aproximativ 20 de luni, ca urmare a două accidente ce au provocat 346 de morţi. În noiembrie, Agenţia Uniunii Europene pentru Siguranţa Aviaţiei şi Autoritatea Federală pentru Aviaţie din SUA şi-au dat acordul preliminar pentru ca avioanele Boeing 737 MAX să poată zbura din nou.

Cererea extrem de redusă pentru călătorii aeriene, din cauza pandemiei, a afectat semnificativ comenzile noi. Airbus se aşteaptă ca traficul aerian să revină la nivelul de dinaintea pandemiei între 2023 şi 2025.

Airbus, companie care are aproximativ 135.000 de angajaţi la nivel global a anunţat la finele lunii iunie că intenţionează să elimine 15.000 de locuri de muncă până la finele verii 2021, dintre care o treime în Franţa, pentru a face faţă reducerii călătoriilor cu avionul.

Airbus este lider global în aeronautică, spaţiu şi servicii conexe. În 2019, a generat venituri de 70 de miliarde de euro şi a avut 135.000 de angajaţi.

Airbus oferă o gamă variată de avioane de pasageri, de la 100 la peste 600 de locuri. Airbus mai furnizează elicoptere, aeronave-cisternă, de luptă, de transport şi pentru alte misiuni.

 

Lasă un răspuns

×

Buna ziua

Alege un consilier pentru o discutie pe WhatsApp

× Intreabă-ne direct pe WhatsApp