fbpx
dpo@businessmicrocredit.ro
0377 101 900

Amazon cumpără 11 avioane Boeing pentru a face față livrărilor

Amazon

Gigantul de retail global a procurat 11 aeronave Boeing 767-300 de la companiile aeriene Delta Air Lines şi WestJet Airlines, pentru a-şi accelera şi majora capacitatea de livrare, în contextul creşterii comenzilor online, ca urmare a crizei sanitare, informează Reuters.

Avioanele, șapte de la Delta Air Lines și patru de la WestJet Airlines, se vor alătura rețelei de transport aerian Amazon până în 2022, a declarat retailerul online într-un comunicat.

Compania americană a menționat că este pentru prima dată când a cumpărat aeronave pentru reţeaua sa de livrare, după ce în ultimii ani a închiriat aparate pentru aceste operaţiuni.

Cele 11 aeronave, care vor fi adaptate pentru a transporta mărfuri, se vor alătura reţelei de transport aerian a Amazon până în 2022, se arată într-un comunicat al celui mai mare retailer online global.

În iunie, Amazon a închiriat 12 avioane Boeing 767-300 adaptate pentru a transporta mărfuri de la Air Transport Services Group Inc, astfel încât flota sa depăşeşte 80 de aparate.

„Cu o combinație de aeronave atât închiriate, cât și deținute în proprietate, avem o flotă în creștere, iar acest lucru ne permite să gestionăm mai bine operațiunile noastre”, a declarat atunci, Sarah Rhoads, vicepreședinte Amazon Global Air.

În octombrie, gigantul american anunţa că investiţiile sale masive în infrastructura necesară livrării mărfurilor vor continua probabil în următorii ani.

„Având aeronavele noastre şi altele închiriate în flota noastră în creştere putem să ne gestionăm mai bine operaţiunile”, a afirmat Sarah Rhoads, vicepreşedinte Amazon Global Air.

Analiştii  economici apreciază că Amazon îşi poate permite astfel de cheltuieli pentru că este una dintre puţinele companii care nu au fost afectate de criza provocată de pandemie.

Oamenii au apelat la serviciile Amazon pentru diverse cumpărături, ceea ce a ajutat compania să înregistreze profituri şi venituri record.

 

Lasă un răspuns

×

Buna ziua

Alege un consilier pentru o discutie pe WhatsApp

× Intreabă-ne direct pe WhatsApp