fbpx
dpo@businessmicrocredit.ro
0377 101 900

Alerion va cheltui 700 de milioane de euro pentru a spori energia ecologică în Romania, Italia și Spania

Energie ecologică

Alerion Clean Power va cheltui aproximativ 700 de milioane de euro și aproape va dubla capacitatea instalată până în 2023, întrucât încearcă să devină unul dintre principalii operatori de energie regenerabilă din Europa, arată un comunicat de presă al companiei. În următorii trei ani, compania își va concentra strategia pe accelerarea creșterea portofoliului de active, cu o diversificare geografică în creștere în Italia, Spania, România și Bulgaria, precum și diversificarea tehnologică, cu implementarea unui program de investiții în sectorul solar fotovoltaic.

Alerion în 2021-2023 va include un program de investiții aprobat de a face grupul unul dintre principalii operatori din sectorul energiei regenerabile din Europa, cu scopul de a depăși 3 TWh de energie electrică la sfârșitul planului.

Programul de investiții se va concentra pe stabilizarea unei platforme de dezvoltare care câștigă deja de o serie de proiecte regenerabile care depășesc 3,8 GW și care vor permite companiei să realizeze o creștere estimată a capacității operaționale de aproximativ 400MW pe an după 2023.

Alerion a declarat că unele dintre investițiile sale vor fi finanțate printr-o majorare de capital de până la 300 de milioane de euro, destinată numai investitorilor instituționali.

Grupul, care produce în principal electricitate din vânt, a declarat că își va crește capacitatea brută la 1.544 gigawați până la sfârșitul noului său plan trienal.

Compania a declarat că se va desface în energie solară atât în ​​Italia, cât și în România, cu o capacitate instalată vizată de 300 de megawați până în 2023.

Câștigurile de bază vor crește la aproximativ 160 de milioane de euro până la sfârșitul planului de la 54 de milioane de euro în 2019. Acesta va plăti până la 50% din profitul net ca dividend.

Acțiunile GMT Alerion au crescut cu 7,3% de pe data de 05 februarie după anunțul făcut.

 

×

Buna ziua

Alege un consilier pentru o discutie pe WhatsApp

× Intreabă-ne direct pe WhatsApp