fbpx
dpo@businessmicrocredit.ro
0377 101 900

Hyundai și Apple nu vor mai fi parteneri?

Apple INc

Hyundai Motor Co din Coreea de Sud a declarat că nu se află acum în discuții cu Apple privind mașinile electrice autonome, la doar o lună după ce a confirmat discuțiile în stadiu inițial cu gigantul tehnologic, făcând acțiunile producătorului de automobile să scadă.

Anulând valoarea de piață de 3 miliarde de dolari, acțiunile Hyundai au scăzut cu 6,2%. Acțiunile filialei sale Kia Corp, care a fost inclusă în ca probabil partener operațional pentru Apple, a scăzut cu 15% – un total de 5,5 miliarde de dolari.

Săptămâna trecută, canalul CNBC a raportat că un acord  dintre Apple și Hyundai era aproape de finalizare. Presa sud-coreeană a declarat că cele două companii ar trebui să semneze acordul pe 17 februarie.

Apple și Hyundai au început pentru prima dată discuții despre un parteneriat auto în 2018.

Reuters a raportat în decembrie că Apple avansează cu tehnologia autonomă a mașinilor și își propune să producă un vehicul de pasageri care ar putea include propria sa tehnologie de baterie descoperită încă din 2024.

Apple, despre care se știe că ține planurile de produse strânse, nu a recunoscut niciodată discuțiile cu producătorul de automobile despre construirea de vehicule și nu a fost disponibil imediat pentru comentarii în afara programului de lucru în Statele Unite.

Nu este clar dacă discuțiile dintre Apple și Hyundai s-ar putea relua. Există doar o mână de producători auto globali cu capacitatea și capabilitatea de a fabrica vehicule în masă și nu este clar câți dintre ei ar fi interesați să colaboreze cu Apple.

Analiștii au spus că discuțiile s-ar fi putut prăbuși în legătură cu scurgerile planului de parteneriat către mass-media sau cu privire la posibila insistență a Apple că rolul Hyundai în orice legătură ar fi cel al unui producător de echipamente, mai degrabă decât al unui partener strategic.

 

×

Buna ziua

Alege un consilier pentru o discutie pe WhatsApp

× Intreabă-ne direct pe WhatsApp