fbpx
dpo@businessmicrocredit.ro
0377 101 900

Baidu și Geely din Hong Kong vor produce mașini electrice

Baidu Building

Baidu Inc, compania chineză de servicii de internet, a înștiințat că va încheia un parteneriat cu firma auto Zhejiang Geely Holding Group pentru a produce vehicule electrice smart, cea mai recentă decizie al unui gigant tehnologic care se implică în acest sector cu dezvoltare rapidă, transmit Reuters și Bloomberg.

Baidu va crea o companie pentru a produce mașini electrice inteligente, iar Geely, cel mai mare constructor privat din China, va investi în calitate de partener strategic, a anunțat gigantul IT într-un comunicat publicat

Noua companie va folosi tehnologie de condus autonom dezvoltată de Baidu și platforma modulară pentru mașini electrice creată de Geely.

Constructorii auto sunt tot mai deschiși la colaborarea cu rivali sau companii IT pe măsură ce se confruntă cu marea provocare de a renunța la motoarele cu combustie internă. Investiția necesară pentru dezvoltarea mașinilor electrice a declanșat un val de parteneriate, tot mai multe companii alegând să lucreze împreună pentru împărți costurile uriașe.

Compania auto lansată de Baidu se va orienta către producerea de autovehicule de pasageri și va opera ca o subsidiară independentă. În procesul de fabricație, Baidu va pune la dispoziție tehnologia sa de inteligență artificială și sistemele de cartografiere.

Geely, cu sediul în Hong Kong, deţine o participaţie de 9,69% în grupul german Daimler AG, precum şi brandurile Volvo şi Lotus.

În ultima lună, acţiunile Baidu au urcat cu aproape 50%, după un avans de aproape 90% în ultimele trei luni, investitorii aşteptând o actualizare a planurilor Baidu privind vehicule electrice.

Baidu, cu sediul la Beijing, deţine motorul de căutare cu acelaşi nume, şi dezvoltă tehnologie pentru conducere autonomă şi infrastructura pentru conexiune la internet.

Parteneriatul se va baza pe capacităţile de conducere inteligentă ale Baidu şi pe expertiza Geely în domeniul fabricării maşinilor. Geely va fi de asemenea un investitor strategic în noua companie, care va fi o subsidiară independentă a Baidu, au anunţat cele două companii.

Luna trecută, Reuters anunţa că gigantul american Apple a făcut progrese în tehnologia maşinilor autonome şi intenţionează să producă, încă din 2024, un autoturism echipat cu propria sa tehnologie inovativă de baterii.

Cotidianul sud-coreean Korea IT News informează că producătorul auto Hyundai Motor şi Apple Inc intenţionează să semneze, până în luna martie, un acord de parteneriat privind automobilele electrice, în ideea de a demara producţia încă din 2024 în SUA.

Cel mai mare retailer online din China, Alibaba Group Holding Ltd, a format o societate mixtă în domeniul vehiculelor electrice cu grupul auto SAIC Motor Corp, în timp ce platforma chineză de transport Didi Chuxing produce vehicule electrice pentru servicii de ride hailing cu firma auto chineză BYD.

Baidu şi-a înfiinţat o subsidiară pentru conducere autonomă – Apollo – în 2017, care colaborează cu producători auto ca Geely, Volkswagen AG, Toyota Motor Corp şi Ford Motor.

De asemenea, Baidu operează un serviciu autonom de taxi – Go Robotaxi – în Beijing, Changsha şi Cangzhou, şi vrea în următorii trei ani să se extindă în 30 de oraşe.

 

Lasă un răspuns

×

Buna ziua

Alege un consilier pentru o discutie pe WhatsApp

× Intreabă-ne direct pe WhatsApp