fbpx
dpo@businessmicrocredit.ro
0377 101 900

Bitcoinul se ridică la cea mai mare valoare după anunțul făcut de Tesla

Criptomonedă

Anunțul făcut de Tesla Inc. despre o investiție de 1,5 miliarde USD în cea mai importantă criptomonedă din lume a sporit valoarea ei până la 48.000 dolari. Bitcoinul a crescut cu până la 7,9%, până la aproape 48.216 dolari, înainte de a compara unele dintre câștiguri.

Tesla a investit 1,5 miliarde de dolari în Bitcoin și și-a semnalat intenția de a începe să accepte criptomoneda ca formă de plată, astfel ridicând prețurile către un nou record după votul de încredere din partea liderului pieței vehiculelor electrice.

Producătorul auto a declarat că a făcut pariul pe Bitcoin după ce și-a actualizat politica de investiții luna trecută pentru a permite companiei să investească în active digitale, precum și în lingouri de aur și fonduri tranzacționate la bursă de aur.

„Ne așteptăm să începem să acceptăm Bitcoin ca formă de plată pentru produsele noastre în viitorul apropiat, sub rezerva legilor aplicabile și inițial pe o bază limitată”, a spus Tesla în înregistrarea valorilor mobiliare.

Hotărârea producătorului auto de Bitcoin conferă un interes sporit monedelor electronice, care au devenit mai mult un activ de masă în ultimii ani, în ciuda scepticismului din partea unora. Îmbrățișarea unei monede digitale se potrivește cu imaginea neobișnuită a CEO-ului Tesla, Elon Musk, care a răsturnat industria auto cu vehicule alimentate cu baterii și a tulburat piața de acțiuni odată cu creșterea acțiunilor la indicele S&P 500 anul trecut.

Musk a scris de multe ori despre subiecte legate de criptomonede și la începutul acestei luni a numit Bitcoin „un lucru bun” într-un interviu.

Predicțiile pentru posibilul său preț pe termen lung variază de la 400.000 USD și mai mult la zero.

Susținătorii citează sprijinul de la Musk și semnele de interes ale investitorilor pe termen lung ca dovadă a unei atrageri durabile ale Bitcoinului. Acestea au în vedere un rol pentru criptomonedă ca o acoperire împotriva riscurilor, cum ar fi inflația mai rapidă, asemănătoare cu aurul.

Ca urmare a investiției Tesla, Michael Novogratz, fondatorul firmei de investiții criptografice Galaxy Digital, a declarat că Bitcoin ar putea ajunge la 100.000 de dolari până la sfârșitul anului.

Bitcoin este conceput pentru a avea o sursă fixă ​​de 21 de milioane de monede, susținută de un registru digital distribuit în rețelele de calculatoare, crescând de peste patru ori în ultimul an.

Comentatorii au citat cererea din partea comercianților de zi, a cumpărătorilor bogați, a fondurilor, companiilor și chiar a interesului de la investitori stăpâni, de obicei, precum asigurătorii.

 

×

Buna ziua

Alege un consilier pentru o discutie pe WhatsApp

× Intreabă-ne direct pe WhatsApp