fbpx
dpo@businessmicrocredit.ro
0377 101 900

Un start puternic pentru Daimler în acest an

Stuttgart Daimler

Grupul german Daimler a început un an bun, în urma creşterii cu 10,5% a vânzărilor Mercedes-Benz în ianuarie, comparativ cu luna decembrie a anului trecut. Daimler a mai anunțat că intenționează să renunțe la Daimler Truck, deoarece încearcă să-și accentueze atragerea investitorilor ca o afacere concentrată cu mașini electrice de lux, transmite Reuters.

Categoria de automobile de lux Mercedes-Benz a furnizat luna trecută 178.679 de unităţi către dealeri, arată datele publicate luni de grupul german. Pe segmentul de camionete livrările au urcat cu 7% în ianuarie, la 23.014 unităţi, în timp ce subsidiara Smart a vândut 2.733 de maşini, un avans de 29,6%.

În perioada pandemie vânzările de automobile Mercedes-Benz au scăzut cu 7,5% anul trecut, la 2,16 milioane de unităţi.

Săptămâna trecută, Daimler AG, cel mai mare producător mondial de automobile de lux şi vehicule comerciale, a anunţat că urmează să îşi schimbe denumirea în Mercedes-Benz şi să listeze separat divizia de camioane până la finele anului.

Compania a adăugat că Daimler Truck va avea o echipă managerială complet independentă şi propria sa guvernare corporatistă.

„Ca rezultat al acestei schimbări, o participaţie majoritară la Daimler Truck va fi distribuită acţionarilor Daimler AG”, a informat grupul german într-un comunicat.

Constructorul german Daimler își propune să păstreze o „mână de protecție” asupra Daimler Trucks, cel mai mare producător de camioane și autobuze din lume, în urma unei scindări planificate, a declarat directorul executiv Ola Källenius pentru Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

Daimler a declarat că intenționează să renunțe la Daimler Truck, deoarece încearcă să-și sporească atractivitatea investitorilor ca o afacere concentrată cu mașini electrice de lux.

Această schimbare este cea mai importantă restructurare decisă de Ola Kallenius de la numirea sa în funcţia de director general al grupului german Daimler AG în urmă cu aproape doi ani.

În plus, schimbarea de divizia de camioane îi va mulţimi şi pe investitori, care cer de mult timp conducerii Daimler să analizeze o listare a diviziei de camioane, care este unul dintre cei mai mari producători mondiali de vehicule comerciale.

Daimler deţine divizia de lux Mercedes-Benz şi brandul Smart.

 

×

Buna ziua

Alege un consilier pentru o discutie pe WhatsApp

× Intreabă-ne direct pe WhatsApp