fbpx
dpo@businessmicrocredit.ro
0377 101 900

BMW va investi în viitor puternic în modelele electrice

Oficiu BMW

BMW își dorește să revină la scopul său de dinainte de pandemie privind  procentajul de profit, dar va trebui să-și simplifice portofoliul de vehicule, în urma investițiilor masive în mașini electrice, a afirmat directorul general Nicolas Peter, într-un interviu acordat Reuters.

Comenzile au înregistrat o scădere din cauza celor mai recente restricții impuse pentru stoparea răspândirii coronavirusului, dar dacă activitatea se va relua după mijlocul lunii februarie vom putea avea livrări rezonabile în primul trimestru, a explicat oficialul BMW.

Creşterea vânzărilor de maşini premium în China, cea mai mare piaţă auto din lume, a sprijinit rezultatele financiare ale BMW şi ale rivalelor germane Daimler şi Volkswagen, iar BMW ar trebui să raporteze pentru 2020 o marjă de profit între 2% şi 3%, a afirmat Peter.

În 2020, vânzările globale de vehicule electrice ale BMW au crescut cu 31,8% față de 2019, iar producătorul auto vrea ca în acest an să-și dubleze livrările de mașini pur electrice.

În prezent, grupul BMW produce 13 modele electrificate vândute pe 74 de piețe.

Până în 2023, BMW își va dubla aproape gama de vehicule electrificate, ajungând la 25 de modele, mai mult de jumătate fiind pur electrice.

Pe parcusul anului trecut, un număr de 2,324 de milioane de automobile BMW, Mini şi Rolls-Royce au fost vândute la nivel mondial. În Europa, vânzările grupului BMW au scăzut cu 15,7%, iar în SUA au scăzut cu 18%.

În schimb, în China, unde pandemia fost ţinută sub control mai rapid decât în alte părţi, vânzările BMW au crescut cu 7,4%.

 

×

Buna ziua

Alege un consilier pentru o discutie pe WhatsApp

× Intreabă-ne direct pe WhatsApp