fbpx
dpo@businessmicrocredit.ro
0377 101 900

Cifra de afaceri din comerțul cu amănuntul a crescut în luna ianurie 2021 cu 22,3%

comert cu amanuntul

În prima lună din 2021, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul a scăzut faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 22,3%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 3,2%. Faţă de luna ianurie a anului 2020, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul a crescut ca serie brută cu 1,7%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a scăzut cu 2,8%, redă INS.

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul, serie brută, în luna ianuarie 2021, comparativ cu luna precedentă, a scăzut pe ansamblu cu 22,3%, ca urmare a scăderii înregistrate la vânzările de produse nealimentare (-24,7%), vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (-23,1%) și la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (-15,1%).

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna ianuarie 2021, comparativ cu luna precedentă a scăzut pe ansamblu cu 3,2%, ca urmare a scăderii înregistrate la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (-2,1%).

Creşteri au înregistrat comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+2,8%) şi vânzările de produse nealimentare (+1,1%).

În luna ianuarie 2021 comparativ cu ianuarie 2020, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul, serie brută, a înregistrat o creştere, pe ansamblu, cu 1,7%, datorită creșterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+5,8%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+1,5%).

Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 5,9%.

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna ianuarie 2021, comparativ cu luna ianuarie 2020 a înregistrat o scădere, pe ansamblu, cu 2,8%, ca urmare a scăderilor înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (-7,1%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (-0,2%). Vânzările de produse nealimentare au crescut cu 3,9%.

 

×

Buna ziua

Alege un consilier pentru o discutie pe WhatsApp

× Intreabă-ne direct pe WhatsApp