fbpx
dpo@businessmicrocredit.ro
0377 101 900

Costul este cel mai important factor în decizia consumatorilor de a se abona la un serviciu de streaming video

netflix

Costul este cel mai important factor în decizia de a se abona la un nou serviciu de jocuri video pentru aproape jumătate dintre consumatori (46%), potrivit unui raport Deloitte Digital Media, determinând 55% dintre respondenți să aleagă servicii video gratuite, cu suport publicitar.

Pandemia COVID-19 a amplificat apetitul consumatorilor pentru jocuri video în toate generațiile care spun că se joacă jocuri video pe dispozitive precum smartphone-uri, console de jocuri sau computere cel puțin o dată pe săptămână, ceea ce i-a ajutat să rămână conectați cu alte persoane și să treacă peste momentele dificile.

 Raportul subliniază că sensibilitatea la preț este esențială pentru toate tipurile de servicii de divertisment, întrucât respondenții care utilizează servicii video (49%), de jocuri (38%) și de muzică (37%) ar anula sau s-ar opri dacă prețul serviciilor ar crește.

 52% dintre respondenți consideră că este dificil să acceseze conținutul din atât de multe servicii.  Rata de dezabonare pentru serviciile de streaming video a rămas la aproximativ 37% în perioada octombrie 2020 – februarie 2021, mai arată raportul.

Rata de dezabonare este de mult timp un factor important pe agenda industriei de telecomunicații, iar acum, ca urmare a efectelor pandemiei COVID-19, sectorul media și de divertisment se confruntă cu aceeași provocare.

Comportamentul consumatorilor la care au asistat furnizorii în această perioadă în ceea ce privește serviciile de jocuri video și muzică va contribui probabil la apariția unei piețe mai mature și chiar mai competitive.

În viitor furnizorii se vor concentra pe fidelizarea clienților, își vor intensifica căutarea de conținut relevant și vor dezvolta experiențe mai personalizate și unice pentru utilizatori.

Raportul subliniază faptul că ascultarea muzicii este una dintre primele trei activități de divertisment preferate de toate generațiile, 60% dintre respondenți având un serviciu de streaming muzical plătit, iar aceeași proporție a folosit un serviciu de muzică gratuită, cu suport publicitar.

 

×

Buna ziua

Alege un consilier pentru o discutie pe WhatsApp

× Intreabă-ne direct pe WhatsApp