Exporturile europene de computere au crescut cu +36% de la an la an, ajungând la 6,7 milioane de unități și la 3,8 miliarde de dolari în valoare. Anul trecut, Republica Cehă a fost principalul furnizor de computere din UE, reprezentând 37% din totalul exporturilor. Țările de Jos și Germania au urmat Cehia în ceea ce privește valoarea produselor exportate. În 2020, prețul de export al computerelor în UE a scăzut cu -15% față de cifrele din anul precedent.
În 2020, cantitatea de calculatoare exportate în UE a urcat la 6,7 milioane de unități, înregistrând un salt de +36% față de cifrele din 2019. În termeni valorici, exporturile de computere au urcat vertiginos cu +15,6% față de anul precedent, ajungând la 3,8 miliarde de dolari în 2020.
În termeni valorici, Republica Cehă (1,4 miliarde de dolari) rămâne cel mai mare furnizor de computere din UE, cuprinzând 37% din totalul exporturilor.
A doua poziție în clasament a fost ocupată de Olanda (577 milioane de dolari), cu o cotă de 15% din totalul exporturilor. Aceasta a fost urmată de Germania, cu o cotă de 14%.
Cele mai mari livrări au provenit din Belgia (1.424 mii de unități), Olanda (988 mii de unități), Germania (830 mii de unități), Republica Cehă (763 mii de unități), Polonia (727 mii de unități) și Franța (686 mii de unități), rezultând împreună 81% din totalul exporturilor. România (223 mii de unități) a urmat cu mult în urma liderilor.
În 2020, rata medie anuală de creștere a valorii în Cehia a fost de +33,8%. Celelalte țări exportatoare au înregistrat următoarele rate medii anuale de creștere a exporturilor: Olanda (+20,5% pe an) și Germania (+0,1% pe an).
În 2020, prețul de export al calculatoarelor de birou în UE s-a ridicat la 573 dolari pe unitate, în scădere cu -15% față de anul precedent. Anul trecut, cea mai notabilă rată de creștere în ceea ce privește prețurile a fost atinsă de Polonia, în timp ce ceilalți lideri au înregistrat o scădere a cifrelor privind prețurile de export.
- Ce este o încălcare a confidențialității în afaceri?
- Avantajele și dezavantajele creditelor bancare și nebancare pentru IMM-uri
- Semne că afacerea ta are nevoie de finanțare pentru a supraviețui
- Vă gândiți să faceți afaceri în România?
- Cinci dintre cele mai mari orașe din România atrag peste 2 miliarde de euro în proiecte imobiliare noi
- Munca de acasă a sporit creșterea importurilor de microunde în UE
- Prețul grâului din SUA va scădea în 2022, iar oferta globală va rămâne adecvată