fbpx
dpo@businessmicrocredit.ro
0377 101 900

Hidroelectrica are în analiză proiecte de parcuri fotovoltaice și eoliene în valoare de 2.000 MW

energie

Compania de stat Hidroelectrica, unul din cei mai mari producători de energie din ţară, este focusată pe diversificarea surselor de energie şi analizează proiecte de  parcuri eoliene şi fotovoltaice cu o capacitate de circa 2.000 MW.

Compania derulează licitaţii pentru studii de fezabilitate pentru parcuri fotovoltaice, pe care să le dezvolte pe terenuri aflate în proprietatea companiei şi şi-a propus totodată să implementeze şi parcuri fotovoltaice flotante pe lacurile companiei.

Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie din România, 100% verde, și principalul furnizor de servicii tehnologice necesare în Sistemul Energetic Național, fiind o companie vitală pentru un sector strategic.

 Compania exploatează în prezent un număr de 209 centrale, cu o putere instalată totală de 6.482 MW. Acestora li se adaugă parcul eolian de la Crucea.

În acest sens, analizează proiecte de parcuri eoliene și fotovoltaice cu o capacitate cumulată de aproximativ 2.000 MW.

Hidroelectrica a realizat în primul semestru al anului un profit net de 1,687 miliarde lei, de două ori mai mare faţă de rezultatul net din primul semestru din 2020, de 805,5 milioane lei.

Cifra de afaceri a crescut cu 77,9% în primele şase luni, la 3,2 miliarde lei, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut .

Compania derulează licitații pentru studii de fezabilitate pentru parcuri fotovoltaice, pe care le va dezvolta pe terenurile deținute de companie și vizează, de asemenea, realizarea de parcuri fotovoltaice plutitoare pe lacurile companiei.

Hidroelectrica are în prezent o singură capacitate de producție eoliană, parcul Crucea, de 108 MW, achiziționat în decembrie anul trecut.

 

×

Buna ziua

Alege un consilier pentru o discutie pe WhatsApp

× Intreabă-ne direct pe WhatsApp