fbpx
dpo@businessmicrocredit.ro
0377 101 900

Rata somajului in Romania la cel mai inalt nivel din ultimii 3 ani.

somaj romania

Efectele pandemiei se văd din ce în ce mai tare pe piața muncii. Cifra șomerilor români se ridică la aproape o jumătate de milion. Bărbații, sunt afectați de șomaj  mai mult decat femeile. În luna iulie, rata șomajului a fost cea mai ridicată din 2020.

Criza sanitară a afectat puternic mai multe sectoare. Cateva (HoReCa,turismul, și transporturile) și-au întrerupt activitatea fie în totalitate, fie parțial. Astfel, numărul celor care răman fără loc de muncă pare să atingă cifre enorme.

Potrivit Institutului Național de Statistică numărul celor rămași fără loc de muncă, în luna iulie,  a trecut de 480 000, cu 130 000 mai multe față de aceeași perioadă a anilor trecuți. Este unul din cele mai mari niveluri ale șomajului din 2017 încoace. Rata șomajului a început să crească din luna martie 2020. În luna mai, rata șomajului atingea valorile din prima parte a anului 2017.

SOMAJ ROMANIA

Bărbații sunt mai afectați de șomaj decât femei, arată datele de la INSSE. În luna august rata șomajului arată că sexul masculin este de 5,9 și 4,5 % în cazul sexului feminin. Potrivit datelor Ministerului Muncii, reiese că doar la nivelul lunii iulie, peste 280 000 de oameni sunt în evidența AOFM, adică primesc indemnizația de șomaj.

Credit pentru firme

Obtine un credit de pana la 100 000 $ cu garantie imobiliara. Fara business plan. Fara acte pregatite in prealabil. Fara deplasari inutile. La distanta. Decizia in 24-48 ore.


 

Lasă un răspuns

×

Buna ziua

Alege un consilier pentru o discutie pe WhatsApp

× Intreabă-ne direct pe WhatsApp