fbpx
dpo@businessmicrocredit.ro
0377 101 900

Rolul important pe care îl joacă transportul aerian de marfă în lanțul global de aprovizionare

trasport maerfă

De mai bine de un secol, transportul aerian de marfă joacă un rol esențial în transmiterea cât mai rapidă a transporturilor sensibile la timp și de mare valoare dintr-un punct în altul. Transportul aerian de marfă și transportul privat de marfă au jucat un rol crucial în transportul de bunuri sensibile la timp și de mare valoare la nivel internațional și național.

Transportul aerian unul dintre cele mai afectate de criza pandemică a înregistrat o diminuare cu 14,6% comparativ cu anul anterior în ceea ce privește volumul mărfurilor transportate. 

Traficul aerian de marfă a înregistrat în România 30.135 de tone de marfă în scădere cu mai puţin de 14% faţă de 2019, când au fost transportate 34.930 de tone de mărfuri, arată INS.

De-a lungul anilor, transportul aerian s-a dovedit a fi, de asemenea, o conexiune cheie între producători și consumatori. În mijlocul pandemiei, transporturile care necesitau prea mult timp pentru a ajunge dintr-un punct în altul au fost transportate rapid pe calea aerului.

Potrivit Asociației Internaționale de Transport Aerian, transportul aerian de marfă a jucat un rol esențial în livrarea echipamentelor medicale (inclusiv a componentelor de reparații și a pieselor de schimb) și a medicamentelor atât de necesare.

De asemenea, transportul aerian de marfă a menținut în funcțiune lanțurile de aprovizionare globale pentru materialele sensibile la timp. Acest lucru a fost realizat prin utilizarea capacității de transport de marfă din avioanele de pasageri, prin operațiuni dedicate de cargo cargo cargo și prin zboruri de ajutor către zonele afectate.

Transportul aerian de mărfuri a fost utilizat pentru a transporta anual bunuri în valoare de 6 mii de miliarde de dolari. Acest lucru reprezintă cel puțin 35% din totalul comerțului global în valoare. Cu toate acestea, reprezintă mai puțin de 1% din comerț atunci când este măsurat în funcție de volum.

Dezechilibrul dintre valoare și volum poate fi atribuit faptului că majoritatea produselor care sunt transportate pe calea aerului au o valoare ridicată. Într-o anumită perioadă de 24 de ore, furnizorii de transport aerian de mărfuri din întreaga lume:

  • au utilizat peste 100.000 de avioane
  • Au transportat peste 20 de milioane de colete
  • Au expediat mărfuri în valoare de 18,6 miliarde de dolari.

Industria transportului aerian are un impact masiv și semnificativ asupra altor industrii și este considerată un facilitator de creștere. De asemenea, influențează performanța economiei globale prin creșterea eficienței altor industrii din întreaga activitate economică.

Transportul aerian a permis țărilor să participe la piața mondială, oferindu-le acces la piețele primare și permițând globalizarea. De asemenea, transportul aerian ajută țările să se specializeze în activități în care au un avantaj comparativ și contribuie la facilitarea comerțului cu țările care furnizează alte bunuri și servicii.

Îmbunătățirea legăturilor de transport aerian a fost esențială pentru a ajuta piețele globale să se extindă. Ca urmare, companiile pot exploata mai bine economiile de scară. Acest lucru reduce dramatic costurile și, după cum s-a menționat mai devreme, permite companiilor să se specializeze în domenii de avantaj comparativ.

Pe măsură ce se deschid mai multe piețe, serviciile aeriene pot introduce companiile într-o concurență mai mare și le pot încuraja să devină mai eficiente în acest proces.

Nenumărate industrii utilizează transportul aerian pentru a reduce timpii de livrare, ca parte a sistemelor de livrare fix la timp Acest lucru va reduce costurile și va permite companiilor să livreze produsele către clienți în mod fiabil și rapid.

Transportul aerian a contribuit la promovarea colaborării și a creării de rețele între companii din diferite părți ale lumii. O infrastructură de transport excelentă încurajează, de asemenea, companiile să cheltuiască mai mult pentru dezvoltare și cercetare.

Pe măsură ce lumea continuă să se confrunte cu impactul fără precedent al pandemiei, transportul aerian va continua să joace un rol din ce în ce mai important în menținerea bună funcționare a lanțurilor de aprovizionare din întreaga lume.

 

×

Buna ziua

Alege un consilier pentru o discutie pe WhatsApp

× Intreabă-ne direct pe WhatsApp