fbpx
dpo@businessmicrocredit.ro
0377 101 900

Săptămâna economică: 09 noiembrie – 13 noiembrie

saptamana economica 9-13 Noiemb

9 Noiembrie

Aurul s-a ieftinit, iar petrolul s-a scumpit  după anunțul progreselor pentru un vaccin Covid-19.

 La Bursa de la Londra, cotația aurului a înregistrat luni o scădere de aproape 2% în timp ce cotația barilului de petrol a crescut , după ce grupul farmaceutic Pfizer Inc. a dezvăluit că a înregistrat progrese cu vaccinul său împotriva Covid-19, anunț care a redus valoarea aurului, transmite Reuters.

10 Noiembrie

Grupul Boeing a livrat 13 avioane în  luna octombrie din acest an, comparativ cu 20 de avioane în aceeași lună din 2019, arată datele publicate de constructorul aeronautic american. Pierderea a 12 comenzi în luna octombrie în condiții de pandemie, a insemnat pentru Boeing pierderi de 3,453 de miliarde de dolari în primele nouă luni al acestui an, comparativ cu un profit de 374 de milioane de dolari în perioada similară din 2019.

11 Noiembrie

După primele zece luni ale acestui an, vânzările de autovehicule au scăzut în România cu 28,75, raportat în aceeași perioadă din 2019. Totuși, în perioada ianuarie-octombrie, vânzările de automobile electrice au înregistrat o creștere de 67,7%, arată datele publicate de APIA.

12 Noiembrie

România rămâne anul acesta pe ultimele locuri în Europa după puterea de cumpărare, cu 60% sub media europeană, după Ungaria, potrivit Gfk. Anul acesta în România, puterea de cumpărare pe cap de locuitor este în media de 5 611 euro.

Asociația Magazinelor online estimează o creștere cu 20 % a vânzărilor de Black Friday, comparativ cu 2019, pe fondul creșterii generalizate a consumului în primele 9 luni și a migrării masive a clienților în online, pe toate categoriile de produse.

Inspectorii Antifraudă din cadrul ANAF vor monotoriza tranzacțiile online de Black Friday, din acest weekend, precum și obligațiile fiscale care se vor naște în această perioadă de redeceri, care conduc la un volum foarte mari de vânzări. Direcția Generală Antifraudă Fiscală reaminește firmelor de curierat că au obligația legală a verificării identității reale a vânzătorilor cu care încheie contracte pentru livrarea mărfurilor, redă ANAF într-un comunicat.

13 Noiembrie

Investițiile străine directe din România au scăzut cu 56,6 % în primele nouă luni din 2020. Investițiile directe ale nerezidenților în România au însumat 1,940 miliarde de euro în intervalul de timp ianuarie-septembrie 2020, comparativ cu 4,471 miliarde de euro în perioada similară din 2019.

 

Lasă un răspuns

×

Buna ziua

Alege un consilier pentru o discutie pe WhatsApp

× Intreabă-ne direct pe WhatsApp