fbpx
dpo@businessmicrocredit.ro
0377 101 900

Vaccinul Covid-19 atrage după sine creșterea cererii de petrol

vaccin covid si consumul de petrol

Prețurile petrolului s-au micșorat vineri, dar au fost stabilite pentru a șasea săptămână de câștiguri, deoarece lansarea de noi programe de vaccinare cu coronavirus a alimentat speranța că cererea de combustibil va reveni anul viitor.

Brent a scăzut cu 19 cenți sau 0,4%, la 50,06 dolari pe baril până la 09:46 GMT, după ce a crescut joi peste 51 dolari pe baril, joi, până la maximul de la începutul lunii martie, redă Reuters.

Petrolul american a scăzut cu 11 cenți, sau 0,2%, la 46,67 dolari pe baril, după ce a crescut cu aproape 3% în sesiunea precedentă.

Studiile promițătoare ale vaccinului au contribuit la ridicarea unei posomorâri față de creșterea record a numărului de noi infecții cu coronavirus și de decese din întreaga lume.

Totusi, Marea Britanie a început vaccinările în această săptămână și Statele Unite ar putea începe vaccinările încă din weekend-ul următor, în timp ce Canada a aprobat miercuri primul său vaccin cu vaccinuri inițiale care urmează să vină de săptămâna viitoare.

Consilierii externi ai Administrației SUA pentru Alimente și Medicamente au votat pentru a aproba utilizarea de urgență a vaccinului Pfizer, deschizând calea către agenție pentru a autoriza utilizarea acestuia pentru a inocula o națiune care a pierdut mai mult de 285.000 de vieți împotriva COVID-19.

Lansarea mult așteptată a programelor de vaccinare a dus la acumulări abundente de stocuri de petrol în SUA, a spus Stephen Brennock, agentul de intermediere PVM.

Cererea asiatică este puternică și e cea care a încurajat piața, cel mai mare rafinar din India spunând că toate cele nouă unități funcționau la o capacitate de 100% pentru prima dată de la începutul acestui an.

 

Lasă un răspuns

×

Buna ziua

Alege un consilier pentru o discutie pe WhatsApp

× Intreabă-ne direct pe WhatsApp