fbpx
dpo@businessmicrocredit.ro
0377 101 900

Piața auto din Franța se dărâmă din nou. Dacia este puternic afectată

piata auto franceza

Numai la o lună inaintea încheierii acestui an extrem de dificil, piața auto din Franța înregistrează o nouă scădere, generată de carantina impusă de autorități. Dacia a fost foarte afectată având un declin peste media pieței, redă Eurostat.

Francezii au achiziționat în luna noiembrie 126 047 automobile noi, cu 27% mai puține față de anul trecut, astfel că mult așteptata restabilire a scăderilor din primăvara acestui an s-a oprit înainte de a începe. Revenirea epidemiei de coronavirus a determinat guvernul de la Paris să aplice noi restricții, astfel că vânzările au scăzut dramatic după 11 luni, cu 27%, iar luna decembrie nu poate aduce câștiguri prea mari din acest punct de vedere.

Dacia a înmatriculat 6652 de autoturisme în luna noiembrie, cu 32% mai puține decât în noiembrie 2019, problemele fiind generate de pandemia de coronavirus.

În timp de 11 luni, Dacia a înmatriculat 88 172 de autoturisme, cu 37 000 mai puține față de intervalul ianuarie – noiembrie din 2019, echivalentul a 30% în minus. Un volum mare pierdut, care afectează inclusiv activitatea uzinei din România.

Grupul Renault a avut o pierdere de 34,2% în noiembrie, marca Renault fiind și mai afectată de blocaj decât Dacia, cu un rezultat de -34,8%.

Piața auto din Franța a scăzut în noiembrie cu 22,9%, iar în cele 11 luni din 2020 cu 25,3%. În total, au fost înmatriculate în 2020 1,8 milioane de vehicule, față de 2,4 milioane anul trecut. 

Franța a reușit doar  într-o singură lună, iulie, să depășească nivelul de anul trecut, atunci când a implementat subvențiile pentru achiziția de autovehicule noi. Creșterea din august și vânzările ridicate din iunie și septembrie nu au fost însă capabile să recupereze prăbușirea din martie și aprilie, iar din octombrie piața a început să cadă din nou.

Dacia Sandero s-a menținut anul acesta în topul celor mai vândute autoturisme din Franța, pe locul 5, după Peugeot 208, Renault Clio, Peugeot 2008 și Citroen C3. Sandero a rămas și în 2020 cel mai vândut automobil către persoane private, cu un volum de 49 594 unități. 

Dacia Duster se află pe locul 12 în topul vânzărilor din 2020 pe piața franceză, cu 27.637 unități înmatriculate. Începând din decembrie, Dacia va livra noile generații Sandero și Sandero Stepway, ceea ce ar putea aduce o întremare a vânzărilor mărcii în Franța, însă abia din ianuarie fiind așteptată o creștere însemnată a vânzărilor acestor modele.Amintim că săptămâna trecută, Renault a depus un dosar pentru patentul designului noii generații Logan, sub marca Renault, în care se pot vedea clar modificările pe care mașina le va suporta. Este vorba despre adaptarea unor faruri specifice Renault, o grilă nouă și diferite elemente specifice ale caroseriei, proiectoare de ceață, dar și stopurile de frână. Pe desenele industriale depuse în dosarul pentru invenții și mărci se află însă și un nou nume: Taliant.

 

Lasă un răspuns

×

Buna ziua

Alege un consilier pentru o discutie pe WhatsApp

× Intreabă-ne direct pe WhatsApp