fbpx
dpo@businessmicrocredit.ro
0377 101 900

Vânzările de pe piața auto chineză cresc peste 300%

Concept auto

Vânzările auto din China au crescut cu 364,8 la sută de la an la an, la 1,455 milioane de unități în februarie, au arătat datele unei asociații industriale. Creșterea uriașă s-a datorat scăderii accentuate a vânzărilor din aceeași perioadă a anului trecut și a cererii de pe piață în curs de recuperare a țării în acest an, potrivit Asociației Chinei a Producătorilor de Automobile (CAAM).

În primele două luni ale anului 2021, vânzările de autoturisme au totalizat 3.958 milioane de unități, în creștere cu 76,2 la sută față de an.

Luna trecută, vânzările de vehicule de pasageri au crescut cu 410 la sută față de anul precedent la 1,16 milioane de unități, în timp ce cifra pentru vehiculele noi cu energie (NEV) a crescut cu 584,7 la sută, până la 110.000 de unități.

Producția, vânzările și exportul de NEV-uri au continuat să stabilească noi recorduri și să mențină o scară relativ mare luna trecută, a spus CAAM.

Țara va încuraja creșterea constantă a cheltuielilor pentru electrocasnice, automobile și alte articole cu bilete mari și va elimina restricțiile excesive la vânzările de vehicule la mâna a doua, potrivit unui raport de lucru al guvernului prezentat legislativului național pentru deliberare.

Ministerul Comerțului a introdus noi măsuri pentru a spori vânzările de autovehicule, încurajând orașele să-și optimizeze restricțiile la consumul auto și să stimuleze consumul rural de mașini.

Odată cu redresarea stabilă a economiei chineze și efectele pozitive aduse de politici, industria auto va menține un impuls constant de creștere în viitor, a prezis CAAM.

Datele au arătat, de asemenea, că China a produs peste 1,5 milioane de autovehicule în februarie, în creștere cu 418,9 la sută față de an.

×

Buna ziua

Alege un consilier pentru o discutie pe WhatsApp

× Intreabă-ne direct pe WhatsApp