Vehiculele electrice vor reduce costurile de operare a transportului auto și vor promova un mediu mai curat. Producătorii de vehicule fac tot posibilul pentru a ține pasul cu cererea de mașini electrice. Cercetările arată că, până în 2025, 30% din toate vânzările de vehicule vor fi vehicule electrice hibride și vehicule electrice.
Tehnologia continuă să evolueze și să aibă un impact asupra vieții. Aceasta schimbă modul în care se întâmplă lucrurile în diverse industrii din întreaga lume. Una dintre industriile cele mai afectate este industria lanțului de aprovizionare, în principal pentru că vehiculele electrice devin mai populare acum decât oricând.
Cercetările arată că, până în 2025, 30% din toate vânzările de vehicule vor fi vehicule electrice hibride și vehicule electrice. Producătorii de vehicule fac tot posibilul pentru a ține pasul cu cererea de mașini electrice. Acest lucru a fost rezultatul faptului că transportatorii din industria lanțului de aprovizionare au optat pentru vehicule cu funcționare curată.
Tehnologia a avut un impact masiv asupra companiilor auto. Companiile din lanțul de aprovizionare sunt în căutarea unor mașini și camioane moderne. Producătorii de automobile au acum noi provocări. Materialele și piesele utilizate la fabricarea acestor mașini sunt diferite de cele ale automobilelor obișnuite.
Întreruperile lanțului de aprovizionare și penuria de componente continuă să joace un rol important în economiile globale.
La nivel macroeconomic, aceleași forțe frânează creșterea ocupării forței de muncă, alimentează inflația și amenință redresarea post-pandemică. Aceste penurii și perturbări sunt deosebit de pronunțate în industria electronică, unde cererea a fost stimulată atât de forțe temporare, cât și de forțe structurale ca ascensiunea industriei 4.0 și tranziția energetică către o mai mare electrificare, inclusiv a vehiculelor electrice.
Provocările cu care se confruntă producătorii de automobile afectează semnificativ industria lanțului de aprovizionare. Aceasta poate întârzia trecerea planificată la mașini și camioane mai eficiente. Dar, până acum, a fost posibilă o schimbare treptată. Realitatea este că o transformare completă într-o industrie eficientă din punct de vedere energetic este încă departe.
Cererea de vehicule electrice în industria lanțului de aprovizionare nu pare să încetinească. De exemplu, majoritatea expeditorilor de mașini au început deja să își schimbe flotele. Acest lucru s-ar putea întâmpla mai repede dacă producătorii de automobile ar putea produce la fel de multe mașini și camioane moderne ca și cele tradiționale.
Cu toate acestea, în ultima vreme, în această industrie apar trei tendințe vitale. Aceste tendințe vor avea un impact asupra multor lucruri, inclusiv asupra costurilor de expediere a automobilelor. Acest lucru vine în contextul în care transportatorii de vehicule intenționează să aibă în flotele lor mai multe camioane cu funcționare curată. Vehiculele electrice vor reduce costurile de operare a transportului auto și vor promova un mediu mai curat.
Furnizorii de automobile se vor concentra atât pe mașinile pe benzină, cât și pe cele electrice. Chiar dacă prețurile vehiculelor cu propulsie electrică vor scădea în viitor, acestea ar putea rămâne relativ scumpe. Mai exact, industria va trebui să mai aștepte încă cel puțin 20 de ani înainte de a asista la o schimbare completă a parcurilor auto.
- Ce este o încălcare a confidențialității în afaceri?
- Avantajele și dezavantajele creditelor bancare și nebancare pentru IMM-uri
- Semne că afacerea ta are nevoie de finanțare pentru a supraviețui
- Vă gândiți să faceți afaceri în România?
- Cinci dintre cele mai mari orașe din România atrag peste 2 miliarde de euro în proiecte imobiliare noi
- Munca de acasă a sporit creșterea importurilor de microunde în UE
- Prețul grâului din SUA va scădea în 2022, iar oferta globală va rămâne adecvată