După un 2020 în care piața laptop-urilor și desktop-urilor a crescut cu 13% se anunță un alt an foarte bun, fiind că livrările vor crește cu 18,2%, ceea ce înseamnă peste 50 de milioane de PC-uri mai mult decât anul trecut. Va fi cerere mare din partea elevilor care fac școală online, dar și din partea angajaților care lucrează de acasă. Va fi probabil și o criză a componentelor care însă se va rezolva în a doua parte a anului.
Va fi cerere mare din partea elevilor care fac școală online, dar și din partea angajaților care lucrează de acasă, arată studiul IDC.
Potrivit cercetărilor efectuate de International Data Corporation, livrările de computere tradiționale (computere desktop, notebook-uri și stații de lucru) vor totaliza 96,4 milioane în 2021, marcând o creștere anuală de 16,0%. Încă o dată, restricțiile continue impuse de pandemie în întreaga regiune va avea ca rezultat o cerere menținută pentru dispozitive care vor susține munca ,studiul și gaming-ul de acasă pe parcursul primei jumătăți a anului 2021, cu cea mai puternică creștere înregistrată în primul trimestru din 2021 (39,1% față de perioada similară a anului trecut).
Datele indică o creștere a livrărilor de PC-uri cu 18%, până la 357 milioane unități și estimările pentru anii 2022, deși nu indică creșteri, sunt preconizate a rămâne într-un interval ridicat de 335 – 345 milioane unități.
Stocurile sunt la nivel minim și cererea este mare, dar și prețurile au crescut în ultimul an, uneori și cu peste 20% la cele mai căutate configurații.
Cel mai slab trimestru din ultimii 12 ani a fost primul din 2020, cu sub 52 de milioane de unități, din cauza pandemiei. Cele mai bune trimestre au fost al treilea și al patrulea din 2011, în fiecare cu peste 95 milioane de unități În ciuda unui an promițător în 2021, se așteaptă ca livrările de PC-uri să scadă cu o medie de 2% pe an până în 2025 în EMEA.
Dacă 2020 a fost un an excelent pentru vânzările de computere tradiționale (desktop-uri, notebook-uri și stații de lucru) în Europa de Vest, 2021 nu ar trebui să-l invidieze.
Primul trimestru al acestui an se conturează pentru a fi un moment istoric pentru piață. În plus, acesta din urmă ar trebui să continue să înregistreze o creștere de două cifre cel puțin până în al treilea trimestru.
Firma de cercetare se așteaptă la o creștere de 25,6% a livrărilor în primul trimestru. Creșterea așteptată este explicată, în mod surprinzător, de echipamentul angajaților din sectorul privat, care continuă în cadrul organizării muncii la domiciliu. Și același fenomen se referă și la sectorul public.
În ceea ce privește segmentul consumatorilor, aceasta nu este o simplă creștere, ci o explozie a vânzărilor de computere care era de așteptat.
Livrările trimestriale către persoane fizice vor crește cu 60,5%. Chiar și computerele desktop vor beneficia de acest impuls puternic. Vânzările lor se așteaptă să crească cu 21,6%, în principal datorită achizițiilor destinate jocurilor. Dar marii câștigători ai apetitului publicului larg vor fi caietele, ale căror livrări ar trebui să fieau crescut cu 70,2%.
În 2020, piața de telefonie mobilă se aștepta la creștere, cu o creștere a livrărilor de 1,2% față de 2019, la 1,824 milioane de unităţi. În 2021, piaţa va scădea din nou, la 1,79 milioane de smartphone-uri.
Cu toate acestea, vânzătorii trebuie să ia în calcul faptul că consumatorii își prelungesc durata de viață a telefoanelor. Se așteaptă ca durata medie de viață a telefonului să crească de la 2,6 ani la 2,8 ani până în 2023.
- Ce este o încălcare a confidențialității în afaceri?
- Avantajele și dezavantajele creditelor bancare și nebancare pentru IMM-uri
- Semne că afacerea ta are nevoie de finanțare pentru a supraviețui
- Vă gândiți să faceți afaceri în România?
- Cinci dintre cele mai mari orașe din România atrag peste 2 miliarde de euro în proiecte imobiliare noi
- Munca de acasă a sporit creșterea importurilor de microunde în UE
- Prețul grâului din SUA va scădea în 2022, iar oferta globală va rămâne adecvată