fbpx
dpo@businessmicrocredit.ro
0377 101 900

Depozitarea durabilă: Noi cerințe pentru a „ecologiza” cererea de vânzare cu amănuntul online

depozit

Deși pandemia a crescut rapid cererea de cumpărături online, industria comerțului electronic a cunoscut o creștere rapidă de ani de zile. Stimulat de dorința consumatorilor de a avea alegeri nelimitate instantaneu, se așteaptă ca, până în 2025, comerțul electronic să reprezinte 26 % din toate vânzările cu amănuntul la nivel mondial- ceea ce va duce la necesitatea a încă 330 de milioane de metri pătrați de spațiu de distribuție.

Creșterea comerțului electronic a dus în mod inevitabil la o creștere a cererii de spații de depozitare. În mod ideal, furnizorii caută opțiuni mai aproape de locul unde locuiesc consumatorii lor – în apropierea marilor zone metropolitane.

Cu toate acestea, depozitele necesită spații extinse, majoritatea jucătorilor cheie din industrie căutând facilități de peste 100.000 de metri pătrați sau chiar 250.000 de metri pătrați. Acest lucru poate face dificilă găsirea unor locații adecvate pentru a satisface noua cerere, crescând costurile pentru terenurile de depozitare.

Mulți ajung să caute construcții noi sau să recondiționeze active comerciale abandonate, cum ar fi centre comerciale sau spații de birouri.

 Mutarea mai departe în afara orașelor și a marilor zone metropolitane poate crește disponibilitatea și reduce costurile, dar are un impact negativ asupra mediului.

Atunci când centrele de distribuție sunt situate mai departe de locul unde se află cererea, deplasările vor fi mai lungi, ceea ce va duce la creșterea emisiilor de carbon.

Pentru a îmbunătăți sustenabilitatea industriei, sunt necesare strategii guvernamentale pentru a reduce necesarul de terenuri pentru centrele de distribuție, permițând amplasarea acestora mai aproape de locul unde locuiesc consumatorii. În situațiile în care acest lucru nu este posibil, companiile trebuie să ia în considerare mijloace de reducere a emisiilor cauzate de strategiile de distribuție, cum ar fi utilizarea vehiculelor electrice  pentru a transporta produsele către consumatori.

Clădirile și construcțiile noi sunt responsabile de emisii uriașe de carbon, reprezentând 36% din consumul global de energie și 39% din emisiile anuale de dioxid de carbon legate de energie. Având în vedere că cerințele de depozitare sunt în creștere, este un moment crucial pentru această industrie să evalueze emisiile legate de construcții și să ia în considerare metode de construcție care să țină cont de mediu.

Construcția modulară a fost utilizată în mai multe sectoare cu mare succes, inclusiv în domeniul științelor vieții și al construcțiilor rezidențiale, iar aceleași practici pot fi aplicate în domeniul depozitării și al logisticii. Construcția modulară are loc în afara amplasamentului, în instalații de producție, iar proiectele finalizate sunt mutate la fața locului pentru instalare.

De asemenea, sunt necesare depozite mai inteligente, prin care tehnologia poate fi implementată pentru a reduce consumul. În prezent, depozitele implementează robotica pentru a reduce cerințele de muncă manuală, îmbunătățind în același timp eficiența.

Marile companii de comerț electronic încep să înțeleagă importanța creării unor operațiuni durabile din punct de vedere ecologic.

Aceste schimbări pozitive arată că industria este pregătită să „ecologizeze” cererea de vânzare cu amănuntul online. Pentru a face acest lucru, trebuie să existe considerații serioase cu privire la locul și modul în care sunt construite depozitele și centrele logistice.

Beneficiile pentru operatori există – o abordare cu emisii reduse de dioxid de carbon a construcției poate reduce costurile operaționale viitoare. Dar are, de asemenea, un impact mai mare asupra industriilor viitoare care se confruntă cu o cerere crescută, cum ar fi centrele de date și științele vieții. Dacă logistica poate arăta beneficiile și ușurința construcției și proiectării durabile, poate deschide calea pentru viitoarele boom-uri ale construcțiilor durabile.

 

×

Buna ziua

Alege un consilier pentru o discutie pe WhatsApp

× Intreabă-ne direct pe WhatsApp