fbpx
dpo@businessmicrocredit.ro
0377 101 900

Intel va rezerva producția din Irlanda pentru cipuri auto

intel

Intel va dedica producția de la fabrica sa din Irlanda pentru fabricarea de cipuri pentru producătorii de automobile, în timp ce compania se lansează pe o piață în creștere, afectată în prezent de lipsuri care au paralizat producția de vehicule.

Intel va converti o cantitate nespecificată din producția fabricii respective pentru a produce proiecte ale altor companii destinate industriei auto.

Intel ar putea investi până la 80 de miliarde de euro (94,77 miliarde de dolari) în Europa în următorul deceniu pentru a crește capacitatea de producție de cipuri a regiunii.

Până la sfârșitul anului compania va anunța locațiile a două noi fabrici europene importante de fabricare a cipurilor.

Există speculații cu privire la posibilele locații de producție, Germania și Franța fiind văzute ca principale candidate, în timp ce Polonia, unde Intel este de asemenea prezentă, este de asemenea în vizor.

Intel nu a oferit un termen pentru momentul în care vor fi puse în funcțiune capacitatea și alte uzine pe care le planifică pentru Europa, ceea ce înseamnă că nu este clar dacă inițiativa poate ajuta producătorii de automobile pe termen scurt în contextul problemelor actuale.

Intel, cel mai mare producător de cipuri de procesoare pentru PCS și centre de date, a declarat în martie că intenționează să își deschidă fabricile de cipuri pentru a fi folosite de către străini.

Firma dorește să înceapă să producă cipuri pentru producătorii de automobile în termen de șase până la nouă luni, pentru a ajuta la atenuarea penuriei care a perturbat producția de vehicule în întreaga lume.

Intel consideră că producătorii de automobile reprezintă o prioritate strategică cheie. În prezent, compania își obține majoritatea veniturilor din vânzarea procesoarelor pentru calculatoare pe care le proiectează și le fabrică în cadrul companiei. O mare parte din restul industriei de cipuri își externalizează producția.

Compania a declarat că lucrează cu producătorii de automobile și cu furnizorii acestora pentru a încerca să ofere capacități care să le grăbească capacitatea de a utiliza fabricile sale.

Cipurile vor reprezenta 20% din costul vehiculelor până în 2030, o creștere de cinci ori mai mare decât cea de 4% din cost în 2019.

Piața totală de siliciu pentru automobile va ajunge la 11 la sută din întreaga piață a semiconductorilor, totalizând 115 miliarde de dolari.

Intel a declarat că aproape 100 de producători auto și furnizori cheie, inclusiv BMW, Volkswagen, Daimler și Robert Bosch, și-au exprimat sprijinul pentru programele sale.

Constructorii de automobile își dublează eforturile pentru a asigura semiconductori după ce pandemia a declanșat penurii care vor costa 110 miliarde de dolari în vânzări pierdute în acest an.

Criza provine din planificarea deficitară din timpul pandemiei și din capacitatea limitată de fabricare a cipurilor, dar a fost agravată de reducerea spațiului de marfă disponibil și de noile focare ale variantei delta care afectează fabricile din Asia de Sud-Est.

În același timp, funcțiile avansate de siguranță și trecerea la vehiculele electrice, care se produce mai repede decât se anticipa, alimentează creșterea cererii de cipuri pentru automobile. Acest lucru îi obligă pe directorii din industria auto să revizuiască lanțurile de aprovizionare și să regândească modul în care se aprovizionează cu componente.

 

×

Buna ziua

Alege un consilier pentru o discutie pe WhatsApp

× Intreabă-ne direct pe WhatsApp