Autoritatea Federală pentru Aviație din SUA a emis miercuri o autorizație pentru avioanele Boeing 737 MAX să poată zbura din nou, după 20 de luni de la imobilizarea lor la sol, ca urmare a două accidente care au provocat 346 de morți, redă Reuters. În Europa, avioanele încă nu au primit autorizație.
Niciodată în istoria aviației comerciale un avion nu a fost lipsit de autorizație atât de mult timp, aproape 2 ani, de către autoritățile competente.
Autoritatea Federală pentru Aviație din SUA a precizat miercuri că solicită noi programe de pregătire a piloților și revezuirea sistemului software înaintea de reluare a zborurilor avioanelor Boeing 737 MAX pe cerul american.
Clienții europeni au semnalat prudență în registrele de comenzi în timp ce monitorizează cererea în mijlocul pandemiei de Covid-19.
Cu toate acestea, 737 Max, fiind cel mai vândut avion Boeing, nu va putea reveni pe cerul mondial, autoritățile aviației civile din alte țări au decis să elibereze propriile autorizații.
Începând din luna martie 2019, avioanele Boeing 737 Max au interdicție de zbor la nivel mondial după două catastrofe aeriene care a avut loc în decurs de cinci luni și în care este suspectată de stabilizare în zbor menit să împiedice intrarea avionului în picaj.
În contextul Covid-19, multe companii aeriene s-au închis pe o perioadă nedeterminată sau au ieșit din afaceri, creând provocări pentru Boeing, care încearcă să găsească proprietari pentru avioanele 737 Max care sunt deja construite, dar acum nu au cumpărători.
Compania aeriană low-cost Ryanair, a declarat ieri că în prezent nu se uită la comenzi suplimentare de avioane, dar ar putea achiziționa mai târziu dacă prețurile vor scădea în urma pandemiei. Având probleme cu companiile aeriene și traficul lent, Boeing a pierdut un total de 393 de comenzi în primele zece luni ale anului. Cu toate acestea, își va relua livrările, ceea ce îi va permite să fie plătit și să-și completeze cazurile. În prezent, producătorul din Seattle are în stoc 450 de avioane.
- Ce este o încălcare a confidențialității în afaceri?
- Avantajele și dezavantajele creditelor bancare și nebancare pentru IMM-uri
- Semne că afacerea ta are nevoie de finanțare pentru a supraviețui
- Vă gândiți să faceți afaceri în România?
- Cinci dintre cele mai mari orașe din România atrag peste 2 miliarde de euro în proiecte imobiliare noi
- Munca de acasă a sporit creșterea importurilor de microunde în UE
- Prețul grâului din SUA va scădea în 2022, iar oferta globală va rămâne adecvată