fbpx
dpo@businessmicrocredit.ro
0377 101 900

Cele mai căutate joburi pe timp de pandemie

cele mai cautate joburi

Pe fondul unui număr de întreruperi ale contractelor de muncă din cauza efectelor negative ale pandemiei asupra pieții muncii, românii au aplicat la mai multe joburi noi în luna octombrie înregistrând un record, potrivit companiei eJobs.

În luna octombrie au fost înregistrate 1,4 milioane de aplicări pentru joburi doar pe platforma eJobs, marcând un record nou din ultimii 21 de ani, potrivit comunicatului de pe site-ul companiei.

În luna octombrie 2020, aproape 150 000 de români au fost în căutarea unui loc de muncă. Dintre ei,30 000 au fost candidați noi,care fie nu aveau un cont pe site-ul companiei,fie nu au mai fost activi ultimii 3 ani.

Companiile devin tot mai active și angajează persoane noi- aproximativ 33,000 de joburi noi au fost postate în luna octombrie, topul domeniilor fiind condus de transport și distribuție,vânzări, administrativ și logistică,relații clienți și call centru sau producție. Acesta este cel mai mare număr de locuri noi de muncă postate în decursul unei luni, din anul 2020.

În ceea ce îi privește pe candidați,tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani rămân segmentul în cea mai mare creștere,deși în cifre absolute,un număr mare de aplicări vin din partea candidaților cu vârste cuprinse între 25 și 35 de ani.

În luna octombrie, au fost înregistrate 468. 000 de aplicări corespondente categoriei 18-24 și 516. 000 corepondente categoriei 25-35 ani. Județele din care au venit cele mai multe aplicări au fost București, Cluj, Timiș, Iași ,Constanța și Prahova.

 

Lasă un răspuns

×

Buna ziua

Alege un consilier pentru o discutie pe WhatsApp

× Intreabă-ne direct pe WhatsApp