fbpx
dpo@businessmicrocredit.ro
0377 101 900

Cererea viitoare de alimente va crește cu 35-56% între 2010 și 2050

produse alimentare

În acest moment, peste 820 de milioane de oameni din lume nu au ce mânca. Această situație va fi continuată de schimbările climatice și de concurența tot mai mare pentru terenuri și apă, ceea ce va spori și mai mult îngrijorarea cu privire la viitorul echilibru între cererea și oferta de alimente.

Chiar dacă aprovizionarea cu alimente a crescut în mod spectaculos din anii 1960, problema modului de eradicare a foametei la nivel mondial și de hrănire a populației mondiale în creștere în anii următori rămâne o provocare majoră. 

Din cauza diferențelor în ceea ce privește proiectarea modelelor și ipotezele scenariilor, există incertitudini cu privire la gama de cerere viitoare de alimente și la populația expusă riscului de foamete.

Cererea viitoare de alimente este un factor cheie al creșterii necesare a producției de alimente și al impactului asociat asupra schimbării utilizării terenurilor, biodiversității și schimbărilor climatice. Populația expusă riscului de foamete ̶ este un indicator al numărului de persoane care se confruntă cu insecuritatea alimentară cronică.

Aproximativ 40% din alimentele produse în întreaga lume rămân neconsumate. Este o cantitate dublă faţă de estimările făcute anterior – arată un raport.

Este vorba de aproximativ 2, 5 miliarde de tone de alimente care rămân neconsumate la nivel mondial.

Cele mai mari pierderi sunt sunt direct la nivelul fermelor, dar şi la magazine şi, nu în ultimul rând , la consumatori.

Risipa alimentară este aproape dublă faţă de estimarea specialiştilor, pentru că fermele din ţările bogate sunt responsabile de o risipă mai mare de alimente decât se credea iniţial.

Risipa alimentară este, printre altele, responsabilă pentru 10% din emisiile globale de gaze cu efect de seră.

Însă, doar 11 din cele 192 de planuri naţionale climatice menţionează pierderile şi risipa de alimente.

Majoritatea acestor planuri aparţin unor state africane care au decis să abordeze problema pierderilor de alimente de după recoltare.

 

×

Buna ziua

Alege un consilier pentru o discutie pe WhatsApp

× Intreabă-ne direct pe WhatsApp