fbpx
dpo@businessmicrocredit.ro
0377 101 900

China va devansa Statele Unite și va deveni cea mai mare economie din lume, cu cinci ani mai devreme decât se estimase

China va lăsa în urmă Statele Unite și va deveni cea mai mare economie din lume în 2028, cu cinci ani mai devreme decât se estimase anterior din cauza restabilirilor opuse ale celor două țări din pandemia COVID-19, arată raportul Centrului pentru Cercetări Economice și de Afaceri.

De puțin timp, o subiect universal a economiei globale a fost bătaia pentru putere dintre Statele Unite și China. Criza sanitarăși consecințele economice au înclinat cu siguranță această rivalitate în favoarea Chinei, arată Centrul pentru Cercetări Economice și de Afaceri într-un raport anual publicat sâmbătă,  potrivit Reuters.

CEBR a afirmat că gestionarea competentă a pandemiei de către China, cu un blocaj strict impus din timp, precum și impactul asupra creșterii economic pe termen lung din Occident au dus la o îmbunătățire a performanței economice a Chinei.

Economia Chinei ar reieși să înregistreze o creștere medie de 5,7% pe an în perioada 2021-25, înainte de a încetini la 4,5% pe an în 2026-30.

 Iar Statele Unite vor avea o revenire puternică  după pandemie în 2021, dar creșterea va încetini la 1,9% pe an între 2022 și 2024, iar apoi va ajunge la 1,6%.

Japonia  nu se va schimba și va rămâne a treia cea mai mare economie din lume până la începutul anilor 2030, când va fi depășită de India.

Germania, ocupanta locului 4 în prezent, va coborî până la cinci, iar Marea Britanie, în prezent cea de-a cincea cea mai mare economie din lume, va ajunge pe locul şase din 2024.

Europa va răspunde pentru 19% din producția primelor zece economii globale în 2020, dar ponderea va scădea la 12% până în 2035, sau sub această valoare dacă în cazul unei separări nete între UE și Marea Britanie, redă CEBR.

Instituția a declarat că impactul pandemiei asupra economiei globale va însemna și o creștere a inflației, nu numai o încetinire a economiei.

Vedem un ciclu economic cu rate ale dobânzii în creștere la mijlocul anilor 2020, a spus think tank-ul, ceea ce reprezintă o provocare pentru guvernele care s-au împrumutat masiv pentru a-și finanța răspunsurile la criza COVID-19.

 

×

Buna ziua

Alege un consilier pentru o discutie pe WhatsApp

× Intreabă-ne direct pe WhatsApp