fbpx
dpo@businessmicrocredit.ro
0377 101 900

Semne că afacerea ta are nevoie de finanțare pentru a supraviețui

finanțare

Începerea unei afaceri implică o mulțime de complicații, în afaceri, aveți nevoie de bani pentru a face bani, iar în unele etape, este posibil să aveți nevoie de o mulțime de bani. Este interesant faptul că mai multe provocări afectează supraviețuirea unei afaceri – de la finanțare la concurență, nevoile în continuă schimbare ale clienților și o mulțime de alte lucruri. Dacă doriți ca afacerea dvs. să supraviețuiască unora dintre realitățile dure din lumea afacerilor, există mai multe lucruri de luat în considerare. Banii reprezintă linia de sânge a oricărei afaceri. Așadar, nu este surprinzător faptul că toate afacerile au nevoie de finanțare în diferite etape pentru a supraviețui. Cu toate acestea, a fi capabil să identifici etapa în care afacerea ta are nevoie de finanțare și gradul de finanțare de care are nevoie afacerea ta este esențial pentru supraviețuirea afacerii.

În unele cazuri, injectarea de fonduri în afacerea dvs. nu asigură doar supraviețuirea afacerii dvs. De asemenea, ajută afacerea să prospere. Acest articol evidențiază câteva semne revelatoare pentru a vă ajuta să identificați când aveți nevoie de finanțare pentru afacerea dvs.

Schimbarea schimbării în ceea ce privește nevoile/preferințele clienților

Fiecare afacere de succes este concepută pentru a rezolva o problemă. Cu toate acestea, din cauza naturii ființelor umane, unele dintre nevoile abordate inițial de o afacere se pot schimba în timp. Odată ce descoperiți o aparentă derivă în cererile clienților dumneavoastră, trebuie să începeți să lucrați la co-crearea sau modificarea ofertei de produse pentru a se potrivi mai bine nevoilor clienților dumneavoastră.

Pentru întreprinderile aflate în faza de creștere, aceste modificări pot apărea ca o aparentă nevoie de extindere. Și da, poate fi nevoie de finanțare. În aceste cazuri, finanțarea este necesară pentru a acoperi o gamă largă de costuri, de la extinderea spațiului dumneavoastră, explorarea de noi piețe, creșterea resurselor umane sau chiar costuri suplimentare de publicitate.

Amortizor de risc

Planificarea eficientă este esențială pentru a reuși în afaceri. O parte foarte importantă a planificării afacerii constă în a vă asigura că dispuneți de o amortizare suficientă pentru riscurile asociate afacerii dumneavoastră. În orice afacere sunt implicate mai multe procese și sisteme. Acesta este motivul pentru care existența unei anumite perne financiare vă poate ajuta să gestionați eficient scenariile riscante. În afară de gestionarea riscurilor, faptul de a avea fonduri ca o pernă financiară pentru afacerea dvs. poate servi, de asemenea, drept pârghie. Acest lucru se datorează faptului că vă permite să maximizați în mod eficient orice oportunități fără precedent care apar în gestionarea afacerii dvs.

Susțineți avantajul competitiv

Inovarea este primordială pentru a supraviețui ca afacere, mai ales dacă aveți o mulțime de concurență. Din fericire, tehnologia oferă o serie de opțiuni inovatoare pentru a oferi afacerii dvs. avantajul de care are nevoie pentru a rămâne în fața concurenței. Cu toate acestea, pe măsură ce afacerea continuă să crească, tindeți să ajungeți la o etapă în care explorarea opțiunilor tehnologice inovatoare ar necesita finanțare. În acest moment, a fi inovator este esențial pentru a rămâne relevant în industria dumneavoastră. Prin urmare, distribuirea acestor fonduri către trimestrele corespunzătoare devine esențială pentru supraviețuirea afacerii dumneavoastră.

Evoluția ecosistemului de afaceri

În afară de evoluția nevoilor clienților, este important să rămâneți în contact cu realitățile ecosistemului de afaceri. În afară de concurența dumneavoastră, interacționați cu alți parteneri și puneți în comun resursele pentru a crește odată cu ecosistemul. Adaptarea la realitățile ecosistemului de afaceri necesită uneori adoptarea de noi soluții tehnologice care, uneori, pot necesita mult capital.

Extinderea resurselor umane

Creșterea efectivelor de personal ca proprietar de afacere este un alt proces care necesită adesea finanțare pentru întreprinderi. Cu toate acestea, este important să vă asigurați că asigurați eficiența procesului de recrutare pentru a vă asigura că investiția în extinderea resurselor umane merită. De asemenea, este important să vă asigurați că afacerea poate susține orice costuri asociate cu obținerea de noi angajați pe termen lung, iar orice finanțare externă necesară este doar un aranjament pe termen scurt.

Gestionarea eficientă a fluxului de numerar

Gestionarea eficientă a fluxului de numerar este inima oricărei afaceri. Obținerea succesului ca afacere necesită existența unor sisteme eficiente de gestionare și monitorizare a fluxurilor de numerar. Unul dintre avantajele acestui sistem este că puteți face previziuni cu mult timp înainte cu privire la problemele financiare care apar și puteți lucra în acest sens. De asemenea, în cazul unui flux de numerar negativ din cauza schimbărilor sezoniere, a ciclurilor de afaceri sau din alte motive, puteți face aranjamentele necesare pentru strângerea de fonduri pentru a răspunde la aceste nevoi suficient de devreme.

Opțiuni de finanțare a afacerii

Există mai multe opțiuni de luat în considerare atunci când încercați să strângeți fonduri pentru afacerea dumneavoastră. Cu toate acestea, unele dintre opțiunile populare includ:

Împrumuturi de la instituții financiare tradiționale

Timp de câteva decenii, proprietarii de afaceri au luat împrumuturi de la bănci și instituții financiare nebancare pentru a răspunde nevoilor lor de afaceri. Deși aceasta este o opțiune viabilă pentru colectarea de fonduri, se recomandă să luați în considerare toți termenii și condițiile implicate în aranjamentul de împrumut înainte de a merge mai departe, de la ratele dobânzii, structura de plată și termenele, printre altele.

Investitori înger

Investitorii providențiali sunt, de asemenea, surse populare de fonduri pentru proprietarii de afaceri. Cu toate că, în majoritatea cazurilor, proprietarul afacerii ar putea fi nevoit să vândă ideea de afaceri investitorului înainte de a obține o investiție.

În concluzie, fondurile sunt vitale pentru succesul afacerii dumneavoastră. În afară de capitalul inițial necesar pentru a începe o afacere, s-ar putea să vi se ceară, de asemenea, să injectați unele fonduri în afacerea dvs. în anumite perioade pentru a vă asigura că afacerea dvs. nu numai că supraviețuiește, ci și prosperă!

Sper că ați reușit să vă dați seama în ce stadiu se află afacerea dvs. și să citiți semnele revelatoare că are nevoie de finanțare.

 

×

Buna ziua

Alege un consilier pentru o discutie pe WhatsApp

× Intreabă-ne direct pe WhatsApp