fbpx
dpo@businessmicrocredit.ro
0377 101 900

Companiile aeriene low-cost din Europa ar putea avea un avantaj într-o lume post-pandemică

aeroport

Asociația Internațională a Transportului Aerian a declarat la începutul acestei luni că atât zborurile internaționale, cât și cele interne au crescut în iulie, comparativ cu iunie, dar cererea a fost încă „mult sub nivelul de dinaintea pandemiei”.

Numai în Europa, traficul de pasageri a fost încă în scădere cu 56,5% față de iulie 2019.

Cu toate acestea, easyJet, un transportator britanic low-cost, a declarat că se așteaptă să zboare până la 60% din nivelurile sale din 2019 în trei luni, între iulie și septembrie.

Companiile aeriene low-cost europene au avantaje clare față de transportatorii de pavilion mai mari într-o lume post-pandemică, în ciuda pachetelor masive de sprijin desfășurate de guvernele din întreaga lume.

A fost o perioadă plină de vânătăi pentru companiile aeriene, deoarece pandemia de coronavirus a dus la oprirea călătoriilor. Dar acum, transportatorii low-cost par să dea semne de redresare în comparație cu transportatorii naționali, care pot fi adesea subvenționați sau pot beneficia de tratament preferențial.

Asociația Internațională a Transportului Aerian a declarat la începutul acestei luni că atât zborurile internaționale, cât și cele interne au crescut în iulie față de iunie, dar cererea a fost încă „mult sub nivelul de dinaintea pandemiei”. Numai în Europa, traficul de pasageri a fost încă în scădere cu 56,5% față de iulie 2019.

Cu toate acestea, easyJet, un transportator britanic low-cost, a declarat că se așteaptă să zboare până la 60% din nivelurile sale din 2019 în cele trei luni dintre iulie și septembrie. În comparație, IAG – proprietarul British Airways a declarat că se așteaptă să zboare doar aproximativ 45% din capacitatea sa din 2019 în aceeași perioadă.

Liniile aeriene low-cost beneficiază de faptul că se concentrează pe zborurile pe distanțe scurte. Acestea se dovedesc a fi mai atractive pentru consumatori, având în vedere restricțiile actuale de călătorie și incertitudinea legată de pandemie.

Pe fondul incertitudinii economice și al potențialului de perturbări suplimentare în viitor, consumatorii nu sunt dornici să cheltuiască prea mult pe zboruri, ceea ce avantajează și modelul de afaceri al companiilor aeriene low-cost.

În plus, există semne de întrebare cu privire la cât de departe vor fi dispuse să meargă guvernele pentru a-și menține pe linia de plutire transportatorii de pavilion. Acestea au sprijinit sectorul, dar unele dintre ele se confruntă cu acțiuni în justiție din această cauză și sunt, în general, lipsite de bani după eforturile de a limita șocul economic provocat de virus.

 

×

Buna ziua

Alege un consilier pentru o discutie pe WhatsApp

× Intreabă-ne direct pe WhatsApp