fbpx
dpo@businessmicrocredit.ro
0377 101 900

Ford nu mai dorește asocierea cu Zotye Automobile pentru producerea autoturismelor electrice

zotye auto

Ford Motor a decis să pună capăt planurilor de lansare a acordului cu Zotye Automobile din China pentru producerea de vehicule electrice, a declarat gigantul auto pentru Reuters.

Ford Motor a declarat că industria vehiculelor electrice din China și politicile guvernamentale au avut modificări majore de la semnarea acordurilor în 2017 și 2018, determinând decizia Ford. Ford nu a specificat care au fost modificările care a determinat mutarea sa. 

Iar săptămâna trecută, Ford a declarat că acordul său din China cu Chongqing Changan Automobile Co va începe să producă vehicule Mustang Mach-E complet electrice.

Ford  declară că are în plan un „model de afaceri mai flexibil în China”, care va vedea utilizarea operațiunilor existente în țară și în alte părți și va construi centre de afaceri conexe.

În 2017, Ford și Zotye au declarat că vor investi un total de 756 milioane de dolari pentru a înființa o fabrică auto în China pentru a construi vehicule electrice de dimensiuni mici. 

Peste un an, cele două companii au declarat că au semnat un acord de înțelegere pentru o altă întreprindere care va produce vehicule electrice pentru flotele de transport. 

Producătorii de vehicule electrice de la Nio Inc. și Tesla Inc și-au extins capacitatea de producție pe cea mai mare piață auto din lume, unde guvernul promovează puternic vehicule mai ecologice ca mijloc de reducere a poluării cronice a aerului. 

Estimarea vânzărilor de vehicule electrice, hibride plug-in și cu hidrogen în China vor fi până la 20% din vânzările de mașini noi până în 2025 de la doar 5% acum, a declarat Consiliul de Stat în noiembrie.

 

×

Buna ziua

Alege un consilier pentru o discutie pe WhatsApp

× Intreabă-ne direct pe WhatsApp