fbpx
dpo@businessmicrocredit.ro
0377 101 900

Grupul Volkswagen intenționează să devină lider mondial în vânzările auto a mașinilor electrice

volkswagen

Grupul Volkswagen intenționează să își depună eforturile pentru a  reduce a costurilor prin standardizarea tehnologiilor cheie, întrucât producătorul german de automobile încearcă să accelereze o trecere semnficativă către mașinile electrice pentru a combate Tesla și a ține la distanță rivalii tradiționali, cum ar fi Daimler.

VW vizează 1 milion de vânzări de vehicule electrice în acest an și își propune să devină liderul pieței auto  în sectorul electric la nivel mondial până cel târziu în 2025, a spus compania. Până în 2030, ponderea vehiculelor complet electrice în Europa va crește până la 60% din livrările de grup.

Prin unirea punctelor forte ale mărcilor noastre, vom putea extinde viitoarele noastre tehnologii și mai rapid, a declarat CEO-ul Herbert Diess.

VW își revizuiește operațiunile pentru a elibera fonduri pentru noile tehnologii, deoarece intenționează să construiască cea mai mare flotă de vehicule electrice din industrie.

Compania a dezvăluit cea mai îndrăzneață producție de baterii din Europa și a încheiat un acord cu sindicatele pentru a reduce mai multe locuri de muncă în Germania.

VW a declarat că încearcă să utilizeze o abordare a platformei pentru a crește eficiența atunci când implementează tehnologii, inclusiv software, baterii și infrastructură de încărcare. Acesta a reiterat un plan de reducere a costurilor fixe cu 5% sau 2 miliarde de euro (2,4 miliarde de dolari) până în 2023 și cheltuielile materiale cu 7%.

VW a declarat luna trecută că se așteaptă ca marja sa operațională să se îmbunătățească între 5% și 6,5% în acest an. Și-a menținut propunerea de dividend neschimbată, chiar dacă analiștii s-au pregătit pentru o reducere și au declarat că se așteaptă ca livrările în creștere de vehicule să crească semnificativ veniturile.

Eforturile de revigorare ale VW au fost zdruncinate anul trecut de criza sănătății, care a acoperit fabricile și showroom-urile. În timp ce multe țări europene încă se luptă cu infecțiile în creștere și vaccinarea lentă, industria suferă, de asemenea, de o penurie de semiconductori care a întrerupt producția.

 

×

Buna ziua

Alege un consilier pentru o discutie pe WhatsApp

× Intreabă-ne direct pe WhatsApp