fbpx
dpo@businessmicrocredit.ro
0377 101 900

Prețurile și cererea de petrol balansează semnificativ

Extragere Petrol

Prețurile petrolului au înregistrat un declin semnificativ pentru a cincea sesiune consecutivă, scăzând în jur de 1%, după ce datele oficiale au arătat o creștere suplimentară a stocurilor de țiței și combustibili din SUA, în timp ce pandemia prezentă a restrâns perspectivele de recuperare a cererii.

Stocurile brute din SUA au crescut timp de patru săptămâni consecutive, după ce rafinăriile din sud au fost forțate să închidă din cauza vremii reci. Un raport al industriei care estimează o scădere a ridicat speranța că seria de câștiguri s-ar fi putut opri.

Țițeiul Brent a înscris o scădere de 74 de cenți, sau 1,1%, la 67,26 dolari pe baril, după ce a scăzut cu 0,6% la începutul săptămânii. Petrolul american a scăzut, de asemenea, cu 65 de cenți, sau 1%, la 63,95 dolari pe baril, după ce a scăzut cu 0,3% în sesiunea precedentă. Ambele contracte au scăzut cu aproximativ 3% în ultimele cinci zile de declin.

Stocurile brute din SUA au crescut săptămâna trecută cu 2,4 milioane de barili, a declarat Administrația SUA pentru informații energetic. Asta a fost la o zi după ce Institutul American al Petrolului  a estimat un declin de 1 milion de barili.
Stocurile de benzină și motorină au crescut față de așteptările analiștilor, pentru un declin.

Numerele de inventar din EIA au fost mai reduse decât au sugerat numerele API din ziua precedentă , a spus ING, menționând că stocurile au totalizat mai mult de 500 de milioane de barili pentru prima dată în acest an.

În ceea ce privește cererea, o încetinire a unor programe de vaccinare și perspectiva unor restricții suplimentare pentru a controla coronavirusul au oprit  așteptările pentru o recuperare a consumului de combustibil.

Germania vede, de asemenea, o creștere a cazurilor de coronavirus, în timp ce Italia planifică un blocaj național în perioada Paștelui, iar Franța va introduce restricții mai dure.

Preţul petrolului pur și simplu a explodat la început de 2021, asta deși țările membre OPEC aveau în plan cu totul alte direcții. Explicația stă în decizia Arabiei Saudite de a-și reduce producţia de țiței mai mult decât se estimase inițial.

În ianuarie, grupul OPEC, compus din marile state exportatoare de petrol şi Rusia nu a reuşit să ajungă la un compromis în acest sens.

Liceele sunt adevăratele producătoare a specialiștilor, fermierilor și viitorilor studenți în domenii precum agronomia, medicina veterinară, tehnologii de mașini, ecologie, servicii (turism) și industrie alimentară. Începând din anul școlar 2013-2014, ponderea locurilor din școlile profesionale a crescut în fiecare an în detrimentul celor din liceele tehnologice – de la 3,4% (învățământ profesional) și 47,9% (licee tehnologice) în 2013, la 15,1% (învățământ profesional) și 34,1% (licee tehnologice) în 2021, conform datelor Centrului Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic.

×

Buna ziua

Alege un consilier pentru o discutie pe WhatsApp

× Intreabă-ne direct pe WhatsApp