fbpx
dpo@businessmicrocredit.ro
0377 101 900

Salariul mediu net in Romania în timpul pandemiei

salariu mediu net in romania

Institutul Național de Statistică a întocmit un raport cu Județele din România în care se încasează cele mai mici salarii, iar Business Microcredit a facut o harta pentru a prezenta veniturile medii salariale per judet.

Primul impact al crizei sanitare a fost resimțit în buzunarul angajaților din aproape toate județele țării. Chiar dacă salariul mediu pe țară a urcat la 3,372 de lei, sunt județe în care angajații câștigă mai puțin.  În majoritatea activităților din sectorul economic, nivelul câștigului salarial într-o serie mare de județe rămâne încă foarte mic.

Covasna este județul cu cele mai mici medii salariale, unde salariul mediu net a fost de 2477 de lei în august 2020. Acesta este urmat de judetul Suceava. Asadar, statisticile oficiale arată că locuitorii din Covasna câștigă la jumătate față de cei din alte zone din țară. Cele mai mari medii salariale sunt înregistrate în luna august 2020 în județele București unde salariul este 4208 lei, Cluj – 3776 lei, Timișoara – 3364 de lei, Ilfov cu 3242 lei și Sibiu cu 3239 lei.

 

Lasă un răspuns

×

Buna ziua

Alege un consilier pentru o discutie pe WhatsApp

× Intreabă-ne direct pe WhatsApp