Anul trecut, exporturile globale de panouri dure au crescut cu +1,1% față de anul precedent, ajungând la 3,6 milioane de metri cubi. Germania conduce lista celor mai mari exportatori de panouri dure la nivel mondial, furnizând 45% din volumul său de export către SUA, Franța și Polonia. În 2020, Brazilia, Thailanda, România, Turcia, Spania, Belgia și Canada au înregistrat cea mai proeminentă creștere a exporturilor.
În 2020, cantitatea de panouri dure exportate la nivel mondial a crescut cu +1,1%, ajungând la 3,6 milioane de metri cubi. În termeni valorici, exporturile de panouri dure au reprezentat 2 miliarde de dolari anul trecut.
Germania (959 mii metri cubi), urmată la mare distanță de Franța (426mii metri cubi), Belgia (398mii metri cubi) și Polonia (394mii metri cubi) au fost cei mai mari exportatori de panouri dure, cuprinzând împreună 60% din totalul exporturilor. Următorii exportatori – China (140mii metri cubi), Brazilia (138mii metri cubi), Rusia (108 mii metri cubi), Belarus (103 miimetri cubi), Canada (92mii metri cubi), Thailanda (74mii metri cubi), Turcia (68mii metri cubi), Spania (67mii metri cubi) și România (64mii metri cubi) – au reprezentat împreună 24% din totalul exporturilor.
În 2020, Brazilia, Thailanda, România, Turcia, Spania, Belgia și Canada au afișat cele mai mari ritmuri de creștere. Anul trecut, Brazilia a apărut ca fiind exportatorul cu cea mai rapidă creștere la nivel mondial. Rusia a cunoscut un model de tendință relativ plat. În schimb, Franța, Polonia, Belarus și China au ilustrat o tendință descendentă în aceeași perioadă.
În termeni valorici, Germania (815 milioane de dolari) rămâne cel mai mare furnizor de panouri dure la nivel mondial, reprezentând 40% din exporturile globale. A doua poziție în clasament a fost ocupată de Polonia (239 milioane de dolari), cu o cotă de 12% din exporturile globale. Aceasta a fost urmată de Franța, cu o cotă de 7%.
În 2020, prețul mediu de export al plăcilor dure s-a ridicat la 561 de dolari pe metru cub, în scădere cu -1,9% față de anul precedent. În 2020, cea mai notabilă rată de creștere în ceea ce privește prețurile a fost atinsă de Turcia, în timp ce ceilalți lideri mondiali au înregistrat ritmuri de creștere mai modeste.
SUA (224 mii metri cubi), Franța (114 mii metri cubi) și Polonia (90 mii metri cubi) au fost principalele destinații ale exporturilor de panouri dure din Germania, reprezentând împreună 45% din totalul exporturilor. În 2020, cea mai mare creștere a volumului furnizat a fost în SUA, în timp ce expedierile pentru ceilalți lideri au înregistrat ritmuri de creștere mai modeste.
În termeni valorici, SUA (191 milioane de dolari) rămâne principala piață externă pentru exporturile de panouri dure din Germania, reprezentând 23% din totalul exporturilor. A doua poziție în clasament a fost ocupată de Franța (94 milioane de dolari), cu o cotă de 12% din totalul exporturilor. Aceasta a fost urmată de Polonia, cu o cotă de 7,4%.
- Ce este o încălcare a confidențialității în afaceri?
- Avantajele și dezavantajele creditelor bancare și nebancare pentru IMM-uri
- Semne că afacerea ta are nevoie de finanțare pentru a supraviețui
- Vă gândiți să faceți afaceri în România?
- Cinci dintre cele mai mari orașe din România atrag peste 2 miliarde de euro în proiecte imobiliare noi
- Munca de acasă a sporit creșterea importurilor de microunde în UE
- Prețul grâului din SUA va scădea în 2022, iar oferta globală va rămâne adecvată