În ciuda tensiunilor logistice globale pe fondul lipsei acute de containere, UE continuă să stimuleze importurile de cuptoare cu microunde. Anul trecut, achizițiile europene au crescut cu +16,3%, ajungând la 1,6 miliarde de dolari, atingând cel mai ridicat nivel din toate timpurile. În primele șapte luni din 2021, importurile europene au atins 8,9 milioane de unități, depășind 7,1 milioane de unități de anul trecut în aceeași perioadă.
China domină importurile europene și americane, furnizând 95% din volumul total. În 2020, livrările chinezești către UE au înregistrat un salt de +29% față de anul precedent, ajungând la 4 milioane de unități, în timp ce Malaezia a înregistrat o scădere a livrărilor cu 19%. Cuptoarele cu microunde chinezești alungă astfel produsele malaysiene de pe piața americană.
În 2020, importurile de cuptoare cu microunde în UE au urcat la 8,9 milioane de unități, în creștere cu +25% față de cifra din anul precedent. În termeni valorici, importurile de cuptoare cu microunde au crescut cu +16,3% de la an la an, ajungând la 1,6 miliarde de dolari în 2020.
În 2020, China a fost principalul furnizor de cuptoare cu microunde pentru UE, cu o cotă de 95% din totalul importurilor. În plus, importurile de cuptoare cu microunde din China au depășit de peste zece ori cifrele înregistrate de al doilea mare furnizor, Malaezia.
În termeni fizici, livrările chinezești au crescut cu +29% de la an la an în 2020. În acest an, importurile din China continuă să crească: în primele șapte luni ale anului 2021, volumul importurilor chinezești a atins 4 milioane de unități, depășind cu +6,7% cifrele din aceeași perioadă a anului 2020.
Anul trecut, importurile din Malaezia au scăzut cu -18% față de anul precedent, de la an la an. În prima jumătate a anului 2021, livrările din Malaezia au avut tendința de a scădea.
În termeni valorici, China (1,5 miliarde de dolari) a constituit cel mai mare furnizor de cuptoare cu microunde pentru SUA, cuprinzând 89% din totalul importurilor. A doua poziție în clasament a fost ocupată de Malaezia (156 milioane de dolari), cu o cotă de 9,5% din totalul importurilor.
În 2020, prețul mediu de import al cuptoarelor cu microunde s-a ridicat la 70 de dolari pe unitate, în scădere cu -6,9% față de anul precedent. Au existat diferențe semnificative în ceea ce privește prețurile medii între principalele țări furnizoare. În 2020, țara cu cel mai mare preț a fost Malaezia (132 de dolari pe unitate), în timp ce prețul pentru China a fost de 66 de dolari pe unitate. În 2020, cea mai notabilă rată de creștere în ceea ce privește prețurile a fost atinsă de Malaezia.
- Ce este o încălcare a confidențialității în afaceri?
- Avantajele și dezavantajele creditelor bancare și nebancare pentru IMM-uri
- Semne că afacerea ta are nevoie de finanțare pentru a supraviețui
- Vă gândiți să faceți afaceri în România?
- Cinci dintre cele mai mari orașe din România atrag peste 2 miliarde de euro în proiecte imobiliare noi
- Munca de acasă a sporit creșterea importurilor de microunde în UE
- Prețul grâului din SUA va scădea în 2022, iar oferta globală va rămâne adecvată