fbpx
dpo@businessmicrocredit.ro
0377 101 900

Sectorul automobilelor se află la o răscruce de drumuri, din cauza schimbării comportamentului și a cererii clienților

auto-parc

Renunțarea la vehiculele alimentate cu benzină și motorină este din ce în ce mai puternică, dar că există diferențe semnificative între piețele  regionale. Atitudinea consumatorilor din China, unde vehiculele autonome și noile opțiuni de mobilitate sunt primite mai pozitiv, va avea un impact important asupra industriei globale.

În timp ce sectorul auto rămâne o parte importantă a industriei de producție la nivel mondial, mulți jucători se află la o răscruce de drumuri în ceea ce privește produsele pe care ar trebui să le dezvolte și să le producă. Există diferențe semnificative la nivel mondial – în timp ce majoritatea țărilor încă cântăresc avantajele și dezavantajele vehiculelor electrice și autonome, China merge înainte și oferă o imagine a viitorului.

A avut loc o schimbare dramatică atât în ceea ce privește cererea de automobile, cât și modul în care este percepută proprietatea asupra acestora. În timp ce pandemia a scos în evidență protecția și independența pe care o oferă o mașină personală, un număr semnificativ de persoane se gândesc să renunțe la acestea din motive de mediu și să adopte soluții alternative de transport.

Renunțarea la vehiculele alimentate cu benzină și motorină este reală și din ce în ce mai puternică: 29% dintre consumatori au preferat un produs hibrid, în timp ce 12% au luat în considerare trecerea la un produs pur electric.

În cazul mărcilor care nu oferă o ofertă de vehicule electrice, mulți dintre clienții lor sunt gata să migreze către alți producători care o fac.

Creșterea pieței este împiedicată atât de gama limitată de modele, cât și de o infrastructură de încărcare imatură, autonomia vehiculelor fiind încă dictată de disponibilitatea punctelor de încărcare publice.

În timp ce entuziasmul față de vehiculele autonome care se conduc singure s-a diminuat atât în Europa, cât și în SUA din cauza temerilor legate de siguranță, 71% dintre șoferii chinezi rămân optimiști cu privire la utilizarea unor astfel de vehicule.

71% dintre șoferii din China ar fi dispuși să cumpere o mașină în întregime online, față de 35% în Europa și 42% în SUA. Având în vedere dimensiunea pieței interne din China, aceste atitudini ar putea avea implicații semnificative pentru industria auto globală.

În timp ce industria auto globală nu este chiar în turbulențe, totuși se indică în mod cert turbulențe semnificative, plus incertitudine cu privire la direcția pieței.

Industria auto trebuie să dezvolte o mai bună înțelegere a priorităților șoferului modern dacă dorește să exploateze pe deplin potențialul electricității și să neutralizeze preocupările legate de vehiculele autonome. Pentru acei producători care s-au pregătit pentru ceea ce va urma, vor exista oportunități semnificative; pentru cei care nu reușesc să țină cont de schimbările unei piețe în continuare evoluție, s-ar putea să apară învechirea.

 

×

Buna ziua

Alege un consilier pentru o discutie pe WhatsApp

× Intreabă-ne direct pe WhatsApp